Marian Dima

Se înmulţesc caii participanţi în curse pe Hipodromul Ploieşti, iar acest lucru nu poate decât să bucure – vor fi mai multă adrenalină, mai multe “şanse la spectacol”, mai mulţi chiriaşi în grajduri şi implicit încasări mai mari. Duminică vom avea una dintre cele mai interesante curse de trap din acest an, „Premiul Danezul” – întrecere programată la ora 11.40 – şi care va propune un record pentru reuniunile organizate de la refacerea Hipodromului – nu mai puţin de 12 cai la start! Printre ei şi… doi urmaşi ai armăsarului “Danezul”, cel care a scris istorie pe Hipodromul Ploieşti, iapa Corona, respectiv armăsarul Haiti – descendenţi din Danezul – aliniindu-se la start!
Reuniunea începe la ora 11.00, în total fiind patru curse de trap şi trei de galop (dintre care una demonstrativă).
De menţionat că, în această reuniune, trebuia programat şi „Premiul debutanţilor”,
dar o încurcătură de… interpretare a regulamentului de organizare a dus la anularea ei. Mai precis, CSM-ul consideră acest premiu “o alergare semiclasică rezervată cailor de 2 ani”, nu debutanţilor în general! Or, caii de doi ani au cursa lor, specială, Criteriul Cailor de 2 ani, deci se putea face premiul de mâine doar cu debutanţi, unde s-ar fi găsit 6 cai (cei de doi ani, calificaţi, sunt doar… 2 la număr!)!
În ceea ce priveşte cursele de galop, organizate şi de această dată în colaborare cu Asociaţia Română a Calului Arab de Curse, acestea vor fi în număr de trei, două oficiale – Premiul Mersuch şi Premiul cailor tineri – şi una demonstrativă, Premiul „Cupa Federaţiei”, cu menţiunea că tocmai aceasta din urmă propune o nouă premieră pe Hipodromul Ploieşti, fiind prima cursă în care se vor întrece cai pur sânge englez!
Nu vor lipsi, pentru agrement, poneii – micii căluţi de la Clubul Domeniul Cailor urmând să fie la dispoziţia copiilor pentru a-i plimba în zona special amenajată, între cele două tribune ale complexului.