Petre Apostol

Unul dintre cicliştii de perspectivă din Prahova, Gerhard Dumitrescu (foto, al doilea din stânga), a fost inclus în lotul naţional de seniori al României, care a participat la o cursă din calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), organizată în Serbia, la Novi Sad. În vârstă de doar 19 ani, sportivul a fost unul dintre cei mai tineri concurenţi din cadrul competiţiei din Serbia.
Format la CS Conpet Ploieşti, sub îndrumarea antrenorului Cornel Popa, Dumitrescu a trecut din acest sezon la CS Petrolul Ploieşti, unde antrenor este Constantin Ciocan.
La competiţia din Serbia, reprezentantul ploieştean a ratat la limită să puncteze în clasamentul UCI, clasându-se pe locul 26, la doar două secunde de ultima poziţie care oferea puncte internaţionale. Din echipa naţională a României, Attila Malnasi a obţinut cel mai bun rezultat, ocupând locul 11 în clasamentul general, câştigătorul competiţiei fiind germanul Georg Egger. Ceilalţi doi componenţi ai reprezentativei tricolore, Lucian Logigan şi Ede-Karoly Molnar, au încheiat pe locurile 12, respectiv 16.
Pentru tânărul ciclist ploieştean, prezenţa la competiţia de la Novi Sad a reprezentat o bună experienţă, având în vedere că în anii anteriori sportivii români au fost, în mare parte, privaţi de participări la nivel internaţional, din cauza situaţiei incerte a forului naţional de specialitate.
De la mountain bike, Gerhard Dumitrescu va trece la ciclismul pe şosea, urmând să participe alături de colegii săi de la CS Petrolul Ploieşti, săptămâna viitoare, la Campionatele Naţionale de fond şi de contratimp individual. La ediţia anterioară a competiţiei naţionale, acesta a obţinut medalia de bronz la juniori la proba de fond, după un sprint final în trei, adjudecat de actualul său coleg de club, Valentin Vasiloiu, cel care s-a impus, atunci, şi la contratimp.