F. T.

Era – ce-i drept, prin anii ‘90, în perioada în care mulți care sufereau de dragoste neîmpărtășită ori erau trădați în dragoste sau doar își suspicionau mai mult sau mai puțin rezonabil consortul sau consoarta că-i înșală – moda să te duci la vrăjitoare pentru a te dezlega de blesteme, de cununii legate, de încornorare și de alte nenorociri.
Se întâmpla, cum ziceam, în urmă cu 20 – 30 de ani. Anii au trecut și, teoretic, lumea s-a mai deșteptat. Au apărut (și dispărut…) chiar emisiuni tv de genul “Trădați în dragoste”, dar, se vede treaba, unii oameni tot necăjiți sunt.
Și, dacă la Cel de Sus nu găsesc înțelegere, indiferent câte acatiste ar plăti, unii apelează tot la vrăjitoare. Numai că trecutul, prezentul și viitorul nu se ghicesc pe ochi frumoși, ci contra cost. Iar mai nou, poartă un nume și este incriminat de Codul Penal: înșelătorie.
Acesta este și motivul pentru care, ieri, polițiști din Prahova, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, au descins la două femei bănuite de înșelăciuni prin metoda ghicitului, femei care, de altfel, au și fost conduse la sediul IPJ de pe Vasile Lupu, pentru a fi audiate.
Anchetatorii susțin – cu probe, nu pe ghicite -, că ambele suspecte ar fi înșelat, în perioada ianuarie 2017 – mai 2018, mai multe persoane, contra serviciilor prestate solicitând sume între 50 și 200 de euro.