După o perioadă de aparentă acalmie, în care nici jandarmeria și nici poliția nu au mai prins vreun hoț de material lemnos, la începutul acestei săptămâni, oamenii legii au intrat din nou în pâine.
Astfel, în seara zilei de luni, polițiști din cadrul Secției Rurale nr.1 Apostolache l-au prins pe un bărbat din Chiojdeanca, acesta tăind ilegal, cu o zi înainte, și sustrăgând doi arbori esență salcâm dintr-o pădure aparținând Ocolului Silvic Verbila. Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost confiscat și lăsat în custodia unui pădurar din cadrul ocolului silvic. Tot pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, în aceeași zi de luni, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției Rurale nr. 7 Cocorăștii Colț, în timp ce acționa în satul Poienarii Burchii, a observat că dintr-o autoutilitară se descărca, în dreptul unui imobil, material lemnos.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că șoferul – un bărbat din comuna Berevoiești, județul Argeș – deținea aviz de însoțire secundar al mărfii, însă materialul lemnos nu corespundea din punct de vedere cantitativ cu datele înscrise în document și că acesta intenționa să îl valorifice în alte condiții decât cele prevăzute de lege.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010, cu amendă în cuantum de 10.000 de lei, iar cantitatea de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării și predată Ocolului Silvic Ploiești.