V. S.

Copiii care beneficiază de serviciile sociale ale Complexului “Rază de Soare” din Băicoi au avut parte, marți, 15 mai, de un eveniment organizat de o echipă a Tineretului Social Democrat Prahova, condusă de Nicoleta Sprîncenatu, unul dintre candidații la funcția de președinte al organizației prahovene a TSD.
Vizita tinerilor social-democrați le-a adus zâmbetul pe buze tuturor celor 28 de copii care locuiesc în acest centru social aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, minorii bucurându-se și de prezența trupei Teatrului Ancuța din Ploiești. Pe lângă aceasta, grupul tinerilor social-democrați prahoveni le-a dăruit copiilor jocuri și cărți educative, dar și articole sportive.
Pe de altă parte, evenimentul de la Băicoi a fost punctul de plecare al unui proiect destinat copiilor defavorizați, care au nevoie de ajutorul tuturor factorilor de decizie și de implicarea acestora în vederea îmbunătățirii condițiilor din incinta centrelor sociale în care cresc și se dezvoltă unii dintre ei, dar și în vederea creării condițiilor integrării lor în societate, după ce împlinesc vârsta majoratului.
Nicoleta Sprîncenatu a declarat, în legătură cu proiectul tinerilor din TSD Prahova: “Dorim să sprijinim și noi dezvoltarea copiilor din centrele de plasament, simțim nevoia să ne implicăm voluntar într-un program care pune accent pe dezvoltarea personală a acestora și pe stimularea încrederii în forțele proprii, oferindu-le îndrumare, încurajare și motivare. În acest context, proiectul nostru, al tinerilor social democrați din organizația prahoveană, își propune ca obiective: exersarea deprinderilor de lucru în echipă, stimularea comportamentului participativ, dezvoltarea gândirii independente, a inițiativei și a imaginației. De aceea, programul educațional promovat de noi are în vedere participarea la concursuri interactive și la vizite educative și motivaționale, fiind încurajați să lase deoparte spaimele pe care, din păcate, unii dintre ei le au și să ajungă să țintească atât de sus în viață, încât să devină tinerii de care cu toții avem nevoie pentru o societate mai bună!”.