• Sparanghelul este agent antiinflamator și ajută la ușurarea simptomelor artritei și reumatismului. Datorită naturii sale alcaline este de mare ajutor în curățarea țesuturilor și a mușchilor de reziduuri, fiind recomandat pacienților cu gută. Previne cancerul și cataracta deoarece conține antioxidanți și gluten. Ajută la controlarea zahărului din sânge datorită profilului de mineral conținut, potrivit Unica.
• Cunoscută pentru beneficiile sale încă din antichitate, sfecla roșie are în compoziția sa multe substanțe nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu și antioxidanți.Sfecla roșie conţine o gamă largă de vitamine, minerale şi substanţe active. Printre acestea conţine fier, dar şi acid folic – importante în producerea de globule roşii la nivelul măduvei osoase hematogene, potrivit Doctorul zilei.
• Avocado se află pe primul loc pe lista cu fructele care ne ajută să slăbim. Conţine acizi graşi care stimulează metabolismul, creşte nivelul de energie şi arde grăsimile. Lămâia este fructul secundar folosit în procesul de pierdere în greutate, fiind adesea recomandat pentru includerea în dietă. Un alt fruct care nu trebuie să lipsească din dietă mai ales în sezonul estival este pepenele roşu. Un pahar de suc natural de pepene roşu (250 ml) conţine 250 de calorii, potrivit Click.