• Dacă aveţi probleme cu insomnia puteţi rezolva problema într-un mod simplu și gustos. Mâncaţi înainte de culcare 50 grame migdale sau caju. Acești sâmburi sunt bogaţi în triptofan și magneziu și ajută la relaxarea musculaturii și a sistemului nervos. Triptofanul acţionează ca un antidepresiv. 15-20 de sâmburi de migdale pe zi reprezintă cantitatea optimă de care aveţi nevoie.Interdicţie au doar persoanele cu pietre la rinichi și cele cu disfuncţii biliare. Aroma migdalelor este binevenită în orice prăjitură. Dar gustosul sâmbure are multe alte calităţi, pe care medicina naturistă le folosește din plin. De exemplu, protejează inima și creierul, stimulează imunitatea și furnizează energie când ești obosit și stresat, potrivit doctorulzilei.ro.
  • Mierea furnizează aceeași cantitate de calorii pe gram, dar oferă avantaje suplimentare pe plan dietetic și nutriţional. Conţine antioxidanţi. Zahărul utilizat nu furnizează decât calorii organismului, în timp ce compușii fenolici și flavonoidele conţinute de miere oferă avantaje terapeutice dovedite. Conţine vitamine. Mierea este bogată în vitamine din gama B care ajută la buna funcţionare a sistemului nervos central (vitaminele B1,B2, B6, niacină, acid folic) și în cantităţi mici furnizează și vitamina C, potrivit libertatea.ro.
  • Cuprul are un rol important în buna funcţionare a organismului nostru și chiar puteri miraculoase de vindecare. Ne ajută atât în prevenirea anumitor boli sau afecţiuni, cât și în tratarea sau calmarea durerilor. Este antiinflamator și antioxidant. Cuprul ajută la tratarea iritaţiilor și a inflamaţiilor, dar mai ales la întărirea sistemului osos. Cuprul întărește sistemul imunitar. Datorită radicalilor liberi din compoziţia cuprului, acesta ajută la prevenirea distrugerii celulelor, inclusiv a cancerului. Previne infecţiile și reduce febra. O monedă de cupru pe piele ajută la calmarea durerilor de cap, potrivit unica.ro.
  • Anorexia nervoasă este o condiţie severă şi potenţial letală ce se caracterizează prin imagine corporală perturbată, prin pierderea deliberată în greutate, indusă şi susţinută de pacient, limitări dietetice drastice care duc, de regulă, la malnutriţie severă. Mortalitatea este de 15-18 %. Bulimia nervoasă (BN) reprezintă ingerarea episodică necontrolată, compulsivă şi rapidă, a unor cantităţi mari de alimente într-o perioadă scurtă de timp, urmată de vărsături autoinduse, laxative şi diuretice, de încetare a alimentării sau de exerciţii fizice intense pentru a preîntâmpina creşterea în greutate, potrivit CSID.ro