Marian Dima

După AFC Băneşti Urleta şi Petrolistul Boldeşti, “careul” semifinalistelor din Cupa României s-a completat, miercuri seară, cu CS Blejoi (foto) şi CS Păuleşti, astfel că, din acest moment, se poate spune că… orice se pote întâmpla – cu privire la câştigătoarea acestui trofeu, toate cele patru echipe calificate având cupa drept obiectiv şi suficiente “resurse” pentru a spera că vor şi reuşi acest lucru.
Ultimele două partide ale “sferturilor” – meciurile de la Sălciile şi Băicoi – nu au avut istoric, la propriu.
Astfel, CS Păuleşti – chiar şi fără L. Dumitru şi Butufei (accidentaţi, se pare că au încheiat sezonul) – s-a impus fără probleme pe terenul singurei echipe de eşalon inferior ajunsă în această fază a întrecerii – Rapid Sălciile, scor 4-1 pentru formaţia din Liga A, finalista de anul trecut.
Apoi, la Băicoi, Blejoiul a administrat un scor de maidan, pe care nici prin fazele inferioare ale competiţiei nu-l găseşti, 11-0, celor de la Brebu, cu care se vor întâlni, din nou, în campionat, chiar în runda Ligii A de la finele acestei săptămâni. Misiunea elevilor lui Răzvan Vlad a fost simplificată şi de faptul că formaţia din Brebu a jucat în inferioritate numerică încă din min. 16, atacantul Adrian Vintilă trecându-şi numele pe lista marcatorilor de patru ori.
Faza semifinalelor este programată pe 30 mai, amănuntele privind tragerea la sorţi şi terenurile pe care se vor disputa aceste partide urmând să fie puse la punct săptămâna viitoare, de către AJF Prahova.
Rapid Sălciile – CS Păuleşti 1-4 (0-3)
Au marcat: Claudiu Ghiocel (82 – penalty) /
Florin Pripu (27), Pantilimonescu Constantin (31, 35), Andrei Ciobanu (63)
Arbitri: Viorel Căunei (Plopeni)– Andrei Sotir (Ploieşti), Alin Ionică (Bertea). Observator: Stelian Achimescu (Ploieşti).
AFC Brebu – CS Blejoi 0-11 (0-7)
*meci disputat la Băicoi
Au marcat: Adrian Vintilă (3, 33, 41, 47), Vlăduţ Badea (23), Cristian Mihăiţă (25, 86), Irinel Dumitru (27, 57), Cătălin Ruptureanu (71), Ştefan Ghinea (83)
Arbitri: Mădălin Dicu (Bucov) – Doru Petre
(Ploieşti), Cristian Lefter (Urlaţi). Observator: Radu Vasile (Ploieşti).