Petre Apostol

Delegaţia României la Campionatele Europene de Canotaj pentru juniori a participat cu zece echipaje la competiţia desfăşurată la Gravelines, din Franţa, dintre acestea opt reuşind calificarea în finalele A, iar şapte au urcat pe podiumul de premiere.
Printre sportivii medaliaţi la competiţia continentală s-au regăsit şi doi sportivi originari din Valea Doftanei, Sebastian Cîrstea şi Dumitru Bucur, care au făcut parte din echipajul de patru vâsle masculin. Sebastian Cîrstea este legitimat la CSA Steaua Bucureşti, în vreme ce Dumitru Bucur este component al clubului Olimpia Bucureşti.
La Europenele din Franţa, cei doi sportivi prahoveni au evoluat alături de Cosmin Carpea şi Dorin Simion, echipajul românesc reuşind să-şi adjudece medaliile de argint.
Echipajul tricolor s-a calificat direct în semifinale după ce s-a clasat pe locul secund în seria 1 preliminară, cu timpul de 6:12.02 minute, în urma reprezentanţilor din Cehia (6:10.54 minute). În semifinala a doua, sportivii români au ocupat, de asemenea, locul secund, cu timpul de 6:01.96 minute, sosind în urma echipajului din Franţa (6:00.97 minute).
Astfel, tricolorii au obţinut calificarea în finala A, unde au încheiat pe locul al doilea, cu timpul de 6:33.25 minute, fiind devansaţi de echipajul din Cehia (6:31.50 minute), în vreme ce medaliile de bronz au revenit francezilor (6:33.67 minute).
Celelalte medalii ale României au fost obţinute de barca de patru rame feminin (aur), dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, 8+1 feminin (argint), patru vâsle feminin (bronz).