Petre Apostol

Săptămâna viitoare, oraşul Comarnic va sărbători împlinirea a 508 ani de la prima atestare documentară a aşezării (27 mai). Iar la finalul săptămânii, localitatea de pe Valea Prahovei va găzdui, totodată, un eveniment deosebit, urmând ca la Comarnic să se desfăşoare Cupa României la Orientare, competiţie ajunsă la ediţia cu numărul 53, în anul Centenarului.
În cadrul evenimentului, care se va întinde pe durata a trei zile (26-28 mai), se vor mai derula, de asemenea, ediţia a XIV-a a Cupei Gaudeamus şi ediţia a II-a a Cupei oraşului Comarnic, toate disputându-se de-a lungul a trei etape, punctele cumulându-se pentru a se alcătui clasamentul general, la finalul întrecerilor.
Competiția este organizată de Clubul Sportiv Universitar UNEFS București, sub egida Federației Române de Orientare, cu sprijinul Primăriei Comarnic și cu participarea Clubului Sportiv Metropolitan București.
Evenimentul este destinat concurenţilor cu vârste cuprinse între 12 și 75 de ani, iar la start sunt înscrişi nu doar sportivi din România, ci şi din străinătate, din Hong Kong, Marea Britanie, Bulgaria, Republica Moldova, Norvegia, Danemarca, Elveţia. Din Prahova vor participa sportivi de la ACS Sănătatea Ploieşti, CS OK Silva Câmpina, precum şi elevi din Comarnic, de la Şcoala Gimnazială Nr. 2 şi de la Liceul „Simion Stolnicu”.
Sâmbătă, 26 mai, de la ora 11:30, va avea loc prima etapă, pentru ca în ziua următoare, după cea de-a doua etapă (care va începe de la ora 10:30), să se organizeze şi un picnic tradițional românesc, dedicat sărbătoririi celor 100 de ani de la Marea Unire, iar tinerii talentați din oraș vor prezenta un program artistic. Evenimentul va continua luni, 28 mai, de la ora 10:00, cu ultima etapă, urmată de festivitatea de premiere, programată de la ora 13:30.
Concursul se va desfăşura la poalele Vârfului Pleşuva, pe care a fost arborat pentru prima dată tricolorul României, în anul 1839. Întrecerea este inclusă în calendarul Federaţiei Internaţionale de Orientare, acordându-se între 800 şi 1400 de puncte pentru învingători, în clasamentul mondial. Înscrierile la concurs se mai pot realiza până marţi, 22 mai, mai multe detalii şi formularul de înscriere existând la adresa oficială de internet a evenimentului: gaudeamuscup.ro.