Petre Apostol

De ieri, s-a dat startul probelor din cadrul Campionatelor Mondiale de Popice, care se desfăşoară în România, la Cluj-Napoca. Evenimentul a început cu întrecerea junioarelor (U18), competiţie la care Conpet Petrolul Ploieşti, singura grupare prahoveană de popice, nu are nicio reprezentantă. În schimb, Conpet Petrolul va avea câte trei reprezentante atât la tineret (U23), cât şi la senioare. Dintre sportivele prahovene, primele care vor intra în concurs sunt cele de la categoria tineret, competiţie care va demara de mâine şi se va derula până la finalul săptămânii.
De la gruparea ploieşteană vor evolua pentru România, la categoria U23, sportivele Mihaela Dumitru, Alice Vasile şi Loredana Vişan.
Mâine, de la ora 8:00, va avea loc proba de echipe la feminin, după care vineri este programată proba de tandem feminin, urmată sâmbătă de cele de tandem mixt şi de sprint, pentru ca duminică să se desfăşoare întrecerea de individual clasic.
Săptămâna viitoare este destinată competiţiei de la seniori, pentru România urmând să evolueze trei sportive legitimate la Conpet Petrolul Ploieşti – Luminiţa Dogaru, Daniela Lăcătuşu şi Nina Răileanu. La această ediţie, la seniori, se vor desfăşura doar probe de individual şi de tandem. De menţionat că Luminiţa Dogaru este deţinătoarea titlului mondial la tandem mixt, performanţă realizată alături de sportivul prahovean Nicolae Lupu, care evoluează în campionatul Germaniei, la SKC Viktoria Bamberg.