F. T.

Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, a demarat recrutarea candidaţilor pentru arma „ Pompieri şi protecţie civilă”.
În acest context, au fost scoase la concursul din această vară 37 de locuri/ofiţeri (bărbaţi) – la Academia de Poliţie „Al. I. Cuza” – Facultatea de Pompieri. De asemenea, alte 290 de locuri (tot numai pentru bărbați) – dintre care 265 de locuri la specialitatea “Subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă” şi 25 de locuri la specialitatea “Maistru militar auto” – sunt arondate Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, judeţul Prahova. Iar în afară de acestea, după cum ne-a precizat Viorela Nicolescu Sava, purtătorul de cuvânt al instituției de învățământ prahovene, alte zece locuri sunt rezervate exclusiv candidaților din Republica Moldova.
Conform unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) “Șerban Cantacuzino” Prahova, solicitările de participare la concursurile de admitere în instituţii de învăţământ superior ale MAI şi la instituţii de învăţământ ale MApN se primesc de către structurile de resurse umane până la data de 25 mai 2018, iar pentru Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti până la data de 15 iunie 2018.
Înscrierile – atât pentru învățământul superior cât și pentru școala de la Boldești – se fac, pentru candidații prahoveni, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Șerban Cantacuzino” al judeţului Prahova, strada Rudului nr. 96, Ploiești.