În perioada 29 martie – 11 aprilie a.c., peste 300 de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au acţionat pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic și consum ilicit de droguri și spălare de bani, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.
În contextul amintit mai sus, polițiștii au organizat, în perioada menţionată, 43 de acţiuni operative, în cadrul cărora au fost efectuate 83 de percheziții domiciliare. Au fost derulate activități investigative pentru probarea activității infracționale a 115 persoane, dintre care 27 au fost reținute sau arestate, iar 4 au fost plasate sub control judiciar. Totodată, au fost ridicate peste zece kilograme de cannabis, aproape un kilogram şi jumătate de substanțe psihoactive, aproximativ cinci sute de comprimate ecstasy, precum şi cantități de până la un kilogram de cocaină şi heroină.
De asemenea, au fost confiscaţi peste 11.000 de lei, circa 48.000 de euro, 50 de lire sterline, 300 de grame de aur, fiind instituit sechestru asigurator pe două autoturisme. Poliţia Română mai precizează, în acelaşi document de presă, faptul că „în activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea DIICOT, au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, luptători de la acţiuni speciale şi jandarmi.