V. Stoica
Ministerul Justiției a dat publicității situația în care se află cele 38 de obiective de investiții sau lucrări de intervenții demarate sau care sunt deja în apropierea termenului de finalizare.
O veste bună vine, în sfârșit, în legătură cu Tribunalul Prahova, care este cel mai avansat obiectiv în lucru în momentul actual. Conform documentului elaborat de Ministerul Justiției, clădirea monument istoric în care va funcționa Judecătoria Ploiești (fostul sediu al Tribunalului Prahova și al Judecătoriei Ploiești), pentru care au fost făcute lucrări de reabilitare și de restaurare, se află în pragul finalizării, atingând un progres fizic de 98%, și ar urma să fie gata în acest an. Fiind vorba despre o clădire monument istoric, nu a fost schimbată tâmplăria, ci a fost recondiționată cea veche, iar mobilierul din lemn masiv care exista în Tribunalul Prahova a fost, de asemenea, restaurat.
Consolidarea clădirii, care fusese încadrată în clasa I de risc seismic, s-a realizat la interiorul zidurilor, printr-o operațiune denumită cămășuire, pentru că la exterior intervențiile nu erau permise.
Și la Palatul de Justiție Prahova au avansat lucrările, ajungându-se la 89%, însă acest imobil care va adăposti Tribunalul Prahova și Curtea de Apel Ploiești nu va fi finalizat în 2018, dându-se un nou termen – anul viitor.
Deși primele lucrări la Palatul de Justiție din Ploiești au început în anul 1996, acestea au fost întrerupte o lungă perioadă de timp, fiind reluate în ianuarie 2016, când a fost dat ordinul de (re)începere a lucrărilor, după ani la rând în care bălăriile începuseră să acopere șantierul abandonat.