Petre Apostol

Săptămâna viitoare, se va deschide o nouă ediţie a circuitului naţional de curse de ciclism pe şosea Road Grand Tour, organizat de Asociaţia Judeţeană de Ciclism Prahova. Prima cursă din calendarul circuitului este intitulată sugestiv „Drumul Vinului”, având loc pe un traseu care traversează o bună parte din zona turistică prahoveană cu acelaşi nume, care străbate podgoriile renumite ale judeţului.
Concursul a devenit deja o tradiţie, atracţia traseului din jurul localităţii Boldeşti-Scăeni fiind, categoric, căţărarea către Crama Seciu. Întrecerea este programată să se desfăşoare în data de 15 aprilie, înscrierile urmând să se închidă pe 11 aprilie, realizându-se doar online, pe site-ul oficial al competiţiei: roadgrandtour.ro. În acest moment, sunt deja peste 260 de sportivi dornici să participe, atât la „tura lungă” (aproximativ 111 km, traseul fiind traversat de patru ori şi jumătate), cât şi la „tura scurtă” (aproximativ 63 km, traseul fiind traversat de două ori şi jumătate).
De menţionat că unele dintre cursele din cadrul circuitului Road Grand Tour, cum este cazul şi celei de săptămâna viitoare, sunt incluse în cadrul primei ediţii a Cupei Naţionale a României la categoriile elite şi juniori, organizată de Federaţia Română de Ciclism.
Circuitul naţional Road Grand Tour a fost fondat în anul 2013, la iniţitiva fostului campion naţional ploieştean Alexandru Ciocan, fiul antrenorului Constantin Ciocan, din dorinţa de a readuce ciclismul de şosea în actualitate în România.