CSM București – Tricolorul LMV Ploiești, astăzi, ora 19:45

Petre Apostol

Echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploiești se află, astăzi, în fața unui test foarte important în vederea câșigării titlului național. Elevii antrenorilor Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu vor evolua, în această seară, în prima etapă a returului fazei finale din Divizia A1, pe terenul celor de la CSM București, în Sala „Unirea” din comuna Dobroești.
La finalul turului din această fază a campionatului, Tricolorul LMV ocupă prima poziție a clasamentului, cu 67 de puncte acumulate. Aparent, ploieștenii pornesc ca mari favoriți în meciul de la Dobroești, având în vedere și faptul că CSM București se află chiar pe ultima poziție a grupei valorice principale, a șasea, obținând doar trei puncte în cele cinci meciuri disputate.
Totuși, în prima parte a campionatului, în meciul de la Dobroești, echipa antrenată de Iulian Pîslaru a produs una dintre marile surprize ale competiției, învingând în patru seturi formația ploieșteană, scor 25:22, 15:25, 25:23, 25:21. Respectiva înfrângere rămâne și acum doar al doilea meci din actualul sezon în care ploieștenii nu au punctat, după cel din prima etapă a campionatului, de pe terenul celor de la Steaua București.
În plus, în afară de acele două înfrângeri, Tricolorul LMV nu a mai pierdut decât de alte două ori, în tiebreak, cu Steaua și cu CS Arcada Galați, ambele partide disputate pe teren propriu, care au fost, de altfel, singurele insuccese înregistrate în actualul sezon în Sala „Olimpia”.
De asemenea, în cele două partide directe disputate la Ploiești, Tricolorul LMV a învins formația bucureșteană în minimum de seturi. Totuși, trebuie spus că în meciul tur din faza finală a campionatului, disputat în urmă cu exact o lună, ploieștenii au întâmpinat multe probleme din partea unei echipe bucureștene care nu a dispus de câțiva dintre jucătorii de bază, care sunt refăcuți pentru partida din această seară.
Iar moralul echipei din Capitală este unul bun înaintea meciului care va închide runda inaugurală a returului, după ce în precedentele etape a punctat de fiecare dată, pierzând în tiebreak la Craiova și câștigând pe teren propriu cu Steaua, în urma unei reveniri de la 0:2 la seturi.
În schimb, Olteanu și co. nu au arătat chiar foarte bine, suferind o a doua înfrângere pe teren propriu, cu CS Arcada Galați, scor 2:3, și câștigând cu greu la Zalău, în tiebreak, după ce au condus cu 2:0 la seturi. Iar cele două partide le-au complicat drumul spre titlul național, care reprezintă unul dintre obiectivele echipei ploieștene în actualul sezon competițional.
Dacă Steaua București a ieșit practic din cursa pentru titlu, după maniera în care a evoluat în faza finală a campionatului (a obținut patru puncte în patru partide, pierzând de trei ori), deși matematic este încă în luptă (se află la patru puncte de prima poziție), cel mai mare pericol pentru ploieșteni pare să fie CS Arcada Galați. Iar gruparea gălățeană, învingătoare în Sala „Olimpia”, vânează orice pas greșit al Tricolorului LMV, ajungând pe locul secund, în detrimentul steliștilor, după victoria în tiebreak înregistrată la Zalău, fiind, astfel, la trei puncte în urma ploieștenilor.
În cele două partide ale etapei din grupa principală valorică (locurile 1-6) s-au înregistrat următoarele rezultate: SCM U Craiova – Steaua București 3:0 (25:18, 25:22, 27:25), Volei Municipal Zalău – CS Arcada Galați 2:3 (18:25, 25:14, 25:22, 19:25, 15:17).
La partida de la Dobroești, care va fi televizată pe postul DigiSport4, au fost delegați arbitrii Tudorel Arbunea (Brăila) și Octavian Diaconiță (Piatra Neamț), iar observator din partea federației a fost desemnat Constantin Ispas (București).