
- Despre ridichi se spune că sunt „aur curat” pentru sănătate. Din ridichi se poate prepara un excelent sirop care calmează tusea. Tăiaţi ridichile felii şi presăraţi zahăr pe ele şi acoperiţi-le. După 24 de ore se strânge sucul care s-a lăsat. Se administrează 3-4 linguriţe pe zi. Puteţi folosi miere în loc de zahăr. De asemenea, în medicina populară mai există şi un alt procedeu de a prepara siropul de ridiche neagră. Se scobeşte o ridiche mai mare. Se umple cu zahăr şi hrean. Se coace la cuptor, iar apoi se strânge sucul care se lasă. Se iau 3-4 linguriţe pe zi. Tot în medicina tradiţională, se recomandă aplicaţii locale cu ridichi rase în dreptul plămânilor (pentru pneumonii) sau în dreptul ficatului (pentru stările congestive ale acestuia), anunţă Libertatea pentru femei.
- Sucul de morcovi previne diabetul şi bolile cardiovasculare. Este recomandat a se consuma mai ales pentru a ne bucura de o privire ageră. Are beneficii pentru frumuseţea părului, a unghiilor cât şi a pielii. Culoarea sa vine tocmai din aportul mare de betacaroten la care se adaugă o doză semnificativă de vitamina A, benefică la menţinerea sănătăţii pielii, a vederii cât şi a aparatului cardiovascular. Cantitatea de potasiu regăsită în această legumă protejează şi ficatul, ajută la eliminarea depozitelor adipoase din organism şi astfel contribuie şi la reducerea colesterolului rău, conform Click pentru femei.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok