F.T.

Polițiștii prahoveni au deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de “vătămare corporală din culpă” în urma accidentului care a avut loc duminică după – amiază, în subsolul Minei “Unirea” din Slănic, unde un microbuz cu turiști israelieni s-a răsturnat, accident în urma căruia 25 de persoane – printre care și 10 copii – au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.
Totodată, după cum ne-a precizat Raluca Brezeanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, au fost sesizate atât Oficiul pentru Protecția Consumatorului (OPC), Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Prahova, cât și Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR). Cercetările sunt efectuate sub directa coordonare a unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.
Reamintim că, duminică în jurul orei 13,00, un microbuz care transporta turiști israelieni în salina de la Slănic s-a răsturnat într-o curbă, între nivelurile 8 și 9, la aproximativ 200 de metri adâncime. A fost necesară intervenția a zeci de autospeciale și personal calificat de la Ambulanță, ISU Prahova, Poliție și alte forțe, pentru a-i scoate pe răniți din subteran și a-i transporta la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Ploiești.