CSM Flacăra Moreni – FC Petrolul Ploieşti 0-2 (0-2)

Bogdan Chitic

Stadion: „Flacăra”, Moreni. Spectatori: 2.500.
Au marcat: Arnăutu (18), Ciocâlteu (20).
Flacăra: Curchi – Parghel, Costache, Matei, Cernea (70 Neguţ) – Plăcintă – Neacşu (79 Rosciugă), Tocan, Negrea – Drăgan, Neguţ. Antrenor: Gabriel Paraschiv.
Petrolul: Bolboaşă – Antochi, Ichim, Olaru – Lambru (70 Ţicu), Chindriş, Cl. Tudor (cpt) (15 Andor), Velisar – Ciocâlteu, Arnăutu (63 N. Popescu), Păun (70 Catană). Antrenor: Romulus Ciobanu.
Cartonaşe roşii: Plăcintă (88), Drăgan (88).
Au arbitrat: Dragoş Istrate (Bucureşti) – Marius Badea (Rm. Vâlcea) şi Alexandru Mihăilă (Rm. Vâlcea).
Observatori: Ioan Filip (Slatina) şi Andrei Simion (Bucureşti).
Jucătorul meciului: Georgian Păun (FC Petrolul Ploiești).

În fața unei echipe care a început în forță returul, contabilizând maximum de puncte din primele două etape, liderul Ligii a III-a, Petrolul Ploiești, nu a avut nicio emoție, vineri după-amiază, în a-și impune jocul și a câștiga, mai clar decât o arată scorul, o partidă ce se anunța, de altfel, destul de dificilă. Golgheterul Arnăutu și Ciocâlteu au rezolvat, încă din prima repriză, soarta întâlnirii, ambele goluri venind din centrările lui Păun, aflat într-o formă de zile mari.

Flacara Moreni
Orgoliile morenarilor nu au putut compensa diferența de valoare dintre cele două echipe, gazdele fiind mai degrabă preocupate să distrugă, în propria jumătate, decât să construiască spre poarta lui Bolboașă. Iar „scenariul” gândit de ex-petrolistul Gabi Paraschiv le-a ieșit în primul sfert de oră, după care două goluri trase la indigo, ambele cu capul, din serviciile excelente ale lui Păun, au schimbat iremediabil situația. Arnăutu a ajuns la cota 14, după ce a marcat din nou în Dâmbovița, la două săptămâni distanță după ce reușea un „hat-trick” la Aninoasa, iar Ciocâlteu, la nici două minute distanță, a dublat avantajul „lupilor” și a închis, practic, tabela.
Diferența putea crește și mai mult în repriza secundă, atunci când Lambru (48), Catană (84) și același Ciocâlteu (89) au ratat din situații ideale, în fața unei echipe care și-a pierdut nu doar „busola”, ci și „căpitanul”, Plăcintă fiind eliminat după un fault cinic, la mijlocul terenului, asupra lui Andor. Iar pentru ca „tabloul” să fie complet, Drăgan a văzut și el roșu, ca urmare a injuriilor la adresa centralului Dragoș Istrate, cel care a gândit corect situația, chiar cu riscul de a-și face și mai mulți „dușmani” printre fanii gazdelor.
Astfel, petroliștii ajung la 10 goluri marcate în retur și se pregătesc să „facă golaveraj” și mâine, în partida restantă, de pe teren propriu, cu CS Tunari, care se va disputa cu începere de la ora 19:00. Până atunci, suporterii ploieșteni își pot procura bilete de la casa Stadionului „Ilie Oană”, dar și prin rețeaua Eventim.