V. S.

Un bărbat în vârstă de 44 de ani din orașul Boldești-Scăeni a fost amendat cu 1000 de lei pentru că a abandonat, pe o stradă din municipiul Ploiești, o dubiță plină ochi cu animale și cu păsări.
Ieri, după o sesizare venită din partea locuitorilor din apropierea unei parcări situate pe Șoseaua Nordului din Ploiești, polițiștii locali au descoperit într-o autoutilitară nici mai mult, nici mai puțin de 30 de vietăți: 19 câini, nouă iepuri, două păsări de curte. Toate acestea fuseseră abandonate în parcarea respectivă, dubița fiind văzută de câteva zile în același loc de către oamenii din zonă.
“În urma verificărilor efectuate, polițiștii locali au identificat autorul faptei, în persoana numitului R.C., în vârstă de 44 ani, domiciliat în Boldești-Scăeni, acesta fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei, conform prevederilor Hotărârii Consiliului Local nr. 228/2006. S-a solicitat prezența la fața locului și a reprezentanților Direcției Sanitare Veterinare Prahova, iar animalele și păsările au fost preluate pentru acordarea de îngrijiri medicale și hrană de către personalul de specialitate din cadrul Administrației Parcului Memorial “Constantin Stere” de la Bucov”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Ploiești.