Petrolul este singura echipă românească intrată “în istoria literaturii”, prin cele trei volume dedicate acestui club, volume de o complexitate maximă, scrise de către Răzvan Frăţilă.
Autorul “trilogiei” despre Petrolul, Răzvan Frăţilă şi-a dedicat ani din viaţă acestui demers de excepţie, de a face din Petrolul primul club care să “deţină” propria istorie în literatură de specialitate, iar munca sa, până acum, reuşita acestor trei volume, dintre care ultimul a fost “relansat” sâmbătă, la stadionul “Ilie Oană”, este păcat să rămână doar la “episoadele de acum”.
Poate că ar fi bine ca însuşi clubul, în “formula sa actuală” sau Primăria să se implice în continuarea acestei munci, în întregirea operei lui Frăţilă, de a pune pe hârtie şi al patrulea episod, dedicat clubului fanion! “Petrolul Ploieşti – istorie şi tradiţie” reprezintă, până acum, mii de ore de muncă, pasiune, sacrificiu, stres, documentare, pagini de ziare căutate, citite, copiate, redefinite, o reuşită unică, de excepţie, nu numai pentru Petrolul, pentru fotbalul românesc, ci şi pentru Ploieşti!