F. T.

La sediul IPJ Prahova au avut loc o expoziție și o prezentare tematică în care au fost incluse momente de referință din istoria Poliției Române, acestea realizându-se sub genericul “Mai mult de un secol în slujba prahovenilor” .
4-bLa evenimentul organizat de către polițiștii prahoveni în colaborare cu Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Prahova și Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, au participat 35 de elevi ai Colegiului Național „I.L. Caragiale” din Ploiești.
În contextul manifestării care a avut loc marți, după expunerile pe tema evoluției structurilor de politie in decursul istoriei, a avut loc o prezentare a unor aspecte privind psihologia judiciară, aceasta fiind realizată de către colonelul în rezervă Andrei Banu, care a împărtășit asistenței o parte din experiența sa acumulată în cele peste trei decenii de activitate în cadrul structurilor de investigații criminale ale poliției prahovene.
La sfârșitul acțiunii derulate la sediul IPJ Prahova, au mai fost prezentate documente istorice și articole din presa primei jumătăți a secolului al XX-lea, precum și obiecte retrase din dotarea structurilor de poliţie, dar și echipamente de ultimă generație utilizate de polițiști în prezent – respectiv microscop digital, radar mobil TruCam și aparatură intrată în dotarea poliției prahovene.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentAmbiţia şi-a spus cuvântul
Articolul următorAnecdote