F. T.

Ieri, în jurul orei 13.30, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției nr. 1 Ploiești, în timp ce acționa pe strada Micșunelelor, a oprit pentru control un autovehicul condus de un ploieștean, în vârstă de 49 de ani. În urma solicitării documentelor pentru control și al verificării persoanei în bazele de date, s-a constatat faptul că permisul de conducere al acestuia figurează cu mențiunea anulat.
Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde i-au fost recoltate două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Ulterior, din verificările efectuate de către oamenii legii, s-a stabilit că bărbatul era plasat sub control judiciar, având interdicția de a părăsi județul Prahova. De asemenea, din verificări a rezultat că acesta a mai fost cercetat și condamnat în trecut pentru infracțiuni la regimul rutier. “În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis, acesta (bărbatul în cauză – n.n.) fiind reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, cu propunere de punere în mișcare a urmăririi penale și luarea măsurilor care se impun. De asemenea, în funcție de rezultatul buletinului toxicologic eliberat de Serviciul Medico-Legal, urmează a se dispune extinderea urmăririi penale pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Polițíe Județean Prahova.