Ce categorii de bunuri nu sunt considerate bunuri comune soţilor ?

„Aş dori să ştiu care categorii de bunuri nu sunt considerate, potrivit legislaţiei în vigoare, bunuri comune ale soţilor.

”Mirela Tănase, Ploieşti
*  *  *
Conform Codului Familiei, nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ: bunurile dobândite înainte de încheierea căsătoriei; bunurile dobândite în timpul căsătoriei prin moştenire, legat sau donaţie, cu excepţia cazului în care dispunătorul a prevăzut că ele vor fi comune; bunurile de uz personal şi cele destinate exercitării profesiei unuia dintre soţi; bunurile dobândite cu titlu de premiu sau recompensă, manuscrisele ştiinţifice sau literare, schiţele şi proiectele artistice, proiectele de invenţii şi inovaţii, precum şi alte asemenea bunuri; indemnitatea de asigurare sau despăgubire pentru pagube pricinuite persoanei; valoarea care reprezintă şi înlocuieşte un bun propriu sau bunul în care a trecut această valoare.


Dragi cititori, acest spaţiu de pagină vă aparţine. Aici îşi vor găsi loc punctele dumneavoastră de vedere în legătură cu ceea ce vă frământă, vă nemulţumeşte, vă îngrijorează, aţi dori schimbat sau credeţi că merită apreciat.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDin culise
Articolul următorEvenimente