Juventus Torino (deţinătoarea trofeului) şi AC Milan vor fi protagonistele din finala Cupei Italiei, programată la 9 mai pe Stadio Olimpico din Roma. Juventus a trecut în semifinale de Atalanta (scor 2-0 la general), în timp ce partidă dintre Lazio şi AC Milan a avut nevoie de penalty-uri pentru a fi stabilită învingătoarea (scor 5-4), potrivit Hotnews.
Juventus s-a impus, miercuri, pe teren propriu, în faţa formaţiei Atalanta (scor 1-0), graţie golului marcat de Miralem Pjanic, care a transformat un penalty în minutul 75. În partidă tur, disputata la Bergamo, echipa lui Massimiliano Allegri a învins cu acelaşi scor.
AC Milan s-a calificat în finala Cupei Italiei după victoria reuşită la penalty-uri în faţa lui Lazio, echipă la care Radu Ştefan a fost integralist. După 120 de minute, scorul a fost egal, 0-0, acelaşi rezultat fiind consemnat şi în meciul tur de la Milano.
Formaţia pregătită de Gennaro Gattuso s-a impus cu 5-4 după loteria penalty-urilor, unde s-au ratat nu mai puţin de cinci lovituri de la punctul cu var.
De la Lazio au ratat Milinkovic-Savic, Lucas Leiva şi Luiz Felipe, în timp ce la oaspeţi nu au reuşit să transforme Rodriguez şi Montolivo.
Juventus Torino a câştigat ultimele trei ediţii ale Cupei Italiei, în timp ce AC Milan s-a impus ultima oară în 2003.