• Fisticul nu e doar un fruct gustos, ci are şi multe beneficii pentru sănătate. Consumat crud, acesta te apără de numeroase boli şi menţine organismul sănătos. Bogat în antioxidanţi, fisticul combate inflamaţiile, protejează vasele de sânge şi reduce riscul de a face boli de inimă. Chiar şi un consum moderat de fistic ajută organismul să reziste în faţa afecţiunilor cardiovasculare, precizează Click.
• Rodia este unul dintre cele mai puternice fructe antioxidante, în compoziţia sa găsindu-se de trei ori mai mulţi antioxidanţi, precum polifenoli, tanini şi antocianini, decât în vinul roşu sau în ceaiul verde. Antioxidanţii conţinuţi de rodie împiedica apariţia procesului de îmbătrânire prematură, fiind recomandaţi în patologii neurodegenerative, precum boala Alzheimer. Este o sursă importantă de vitamine, A, B5, C, E, K, acid folic, dar şi minerale, calciu, potasiu, magneziu, fier. Are proprietăţi hipocolesterolemiante, putând lua parte la reducerea riscurilor dezvoltării patologiilor cardiace, scrie CSID.
• În stomac, hrana întâlneşte sucurile gastrice acide şi enzimele care sunt necesare pentru digestie, însă în unele cazuri sfincterul esofagian inferior nu se închide la loc şi permite urcarea sucurilor acide din stomac în esofag. Acest lucru cauzează acele arsuri îngrozitoare pe care le resimţim în capul pieptului. Putem să vorbim despre o boală de reflux gastrointestinal atunci când arsurile la stomac intense apar de cel puţin două ori în fiecare săptămână. Cele mai frecvente simptome care anunţă boala de reflux gastrointestinal sunt: arsurile stomacale, regurgitare, tuse, răguşeala şi tendinţa permanentă de curăţare a gâtului. Cele mai frecvente alimente care irită esofagul sunt: citricele, sucul de roşii, prăjelile, ceapa, sucurile carbogazoase, alimentele picante, mâncărurile foarte grase, cafeaua, ceaiul, băuturile care au în combinaţia lor cafeină, ciocolată şi mentă, informează Doctorul Zilei.