• Seminţele de dovleac sunt bogate în grăsimi sănătoase Omega-3, fibre şi diverşi antioxidanţi, toţi având grijă de sănătatea inimii. Acizii graşi mononesaturati prezenţi în aceste seminţe scad nivelul de colesterol rău şi îl îmbunătăţesc pe cel bun. Surse de serotonină şi triptofan, seminţele de dovleac sunt bune pentru persoanele care se confruntă cu tulburări de somn, îmbunătăţind calitatea somnului. Se recomandă să se mănânce un pumn de seminţe de dovleac înainte de culcare, conform Click pentru femei.
• Vitaminele oferite de lămâie sunt un bun aliat al sănătăţii. Lămâia face parte din categoria citricelor destul de cunoscute și apreciate, în orice perioadă din an. Pot fi folosite de la ceai până la celebra apă plată cu lămâie, la prepararea diverselor reţete de dulciuri sau de preparate culinare de tot felul. Însă pe lângă aceste calităţi deja știute despre lămâie, aceasta mai are și anumite întrebuinţări. Lămâia susţine procesul de slăbire. Este un bun ajutor pentru a accelera procesul de pierdere în greutate cât și pentru a îndepărta grăsimea de pe vase. De asemenea, crește imunitatea și are proprietăţi antibacteriene și antivirale. Are un conţinut mare de vitamina C, luptă împotriva acţiunii radicalilor liberi, previne îmbătrânirea prematură și îţi fortifică sistemul imunitar, informează Click! sănătate.
• Deşi se ştia că poate face minuni pentru piele şi păr, nimeni nu bănuia că uleiul de cocos poate avea şi alte beneficii pentru organism. Cu mai multe grăsimi saturate decât untul şi untura, experţii au încercat tot timpul să afle dacă uleiul de cocos ar putea să facă mai mult rău decât bine. Acum, cercetătorii de la Universitatea din Cambridge au realizat un amplu studiu care demonstrează că uleiul de nucă de cocos poate reduce riscul bolilor de inimă şi al accidentului vascular cerebral, asta dacă este consumat în fiecare zi, timp de doar patru săptămâni, arată CSID.