Antrenorul echipei de fotbal Dinamo, Florin Bratu, a declarat, ieri, comentând ratarea calificării reprezentativei Under 19 a României la Campionatul European din 2018, că jucătorii români trebuie să înveţe să lupte până la capăt, precizând că ei au primit o lecţie de la Ucraina, cea care s-a calificat printr-un gol marcat în prelungiri, potrivit Agerpres.
Tehnicianul a afirmat în conferinţa de presă că selecţionata U19 a României se bazează prea mult pe doi jucători, Olimpiu Moruţan şi Alexandru Măţan. „Chiar dacă România a jucat în 10 oameni mă aşteptam la o altă reacţie, pentru că ei au mai trecut prin asemenea momente în urmă cu 2 ani când au pierdut o calificare în ultima secundă împotriva Slovaciei, dacă nu mă înşel. În plus, au avut ca reper meciul Ucrainei cu Serbia de acum câteva zile… a fost aceeaşi partitură, trebuia să stea mai mult în gardă. Mi s-a părut că naţionala U19 a arătat un fotbal plăcut la acest turneu, dar s-a bazat prea mult pe doi jucători, Măţan şi Moruţan. Ei nu au funcţionat ieri aşa cum ne aşteptam şi au apărut problemele. Păcat, pentru că e o generaţie bună, cu jucători pe care îi vom vedea la echipe de top din Europa. Dar e o generaţie care a eşuat din nou”, a explicat el.
Selecţionata României a ratat calificarea la Campionatul European de fotbal Under-19 din 2018, marţi seara, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti, după ce a fost învinsă de Ucraina cu scorul de 2-1 (0-0) în ultimul meci din Grupa a 4-a a turului de elită. România, care avea nevoie doar de un rezultat de egalitate, a condus cu 1-0 din minutul 77 prin reuşita lui Moruţan, dar a primit două goluri în minutele 84 şi 90+2 ratând calificarea la CE 2018.