Petrolul a avut parte de o repetiţie reuşită, în compania unui sparing-partener perfect, din punct de vedere al echipei ploieştene. Jocul a ieşit bine, golurile au curs în poarta oaspeţilor, care au dat vina, oficial, pe propriul site, inclusiv pe… ninsoare, pentru eşecul ruşinos, scor 6-0, pe care l-au “acceptat”. set alb b
Oaspeţii au avut multe accidentări, probleme administrative, antrenorul secund în teren, care trebuia să rămână şi el în statistici, aşa că şi-a înscris un autogol şi multe alte “scuze”. Ar fi de adăugat la “moto-ul” echipei oaspete, care conduce seria a II-a din eşalonul trei, o scurtă “completare”, fiindcă, pe lângă “cu zâmbetul pe buze şi mingea la picior”, a apărut în peisaj la foarte mulţi dintre cei aflaţi pe marginea terenului şi… “cu un ochi la telefon”.
Să revenim la jocul Petrolului, pentru că al oaspeţilor a făcut parte “din alt film”, şi să spunem că antrenorul Romulus Ciobanu a schimbat “formula clasică de start”, din partidele amicale, alegându-i în premieră pe Prunescu, Frâncu, Claudiu Tudor, Catană, Cârjan să facă parte dintre titulari!

Doar doi Under 19 între titulari!

set alb cAtât de mult a schimbat antrenorul prima distribuţie încât a preferat să renunţe şi la unul dintre jucătorii “sub 19 ani”, obligatorii în campionat la orice meci, preferând să-i folosească doar pe Velisar şi Lambru în prima repriză. Cum la eşalonul secund, unde Petrolul va merge din vară, se joacă la altă “limită de vârstă” – Under 21, la care se încadrează şi Cârjan, se poate spune că s-a făcut o repetiţie utilă pentru … la vară.

Autogoluri cu repetiţie

Două autogoluri ale bucureştenilor, „semnate” de Stoian şi Oancea, şi patru reuşite ale ploieştenilor, trecute în contul lui Antoche, Păun, Nini Popescu şi Ciocâlteu, au consemnat “setul alb” pentru ploieşteni, într-un meci care ar trebui să reprezinte “cod roşu” din punct de vedere al echipei oaspete!
Petrolul a deschis scorul în minutul 9, atunci când, după o lovitură liberă bătută de pe dreapta, de către Velisar, fundaşul central Stoian a deviat greşit cu capul, propulsând balonul în vinclul din stânga coechipierului său dintre buturile Progresului, Răduţă, apoi, după pauză, a fost “iureş”, Antoche (57), după o lovitură liberă bătută de către Nini Popescu, Oancea (62) a înscris, şi el, în propria poartă, Păun (64), rămas singur cu portarul, Nini Popescu (71, căruia portarul Ştef i-a lăsat o minge cum numai pe la Gloria Buzău se mai vedea…) şi Ciocâlteu ducând scorul la proporţii care i-au făcut “fericiţi” pe unii dintre cei prezenţi: 6-0!
Sâmbătă, „găzarii” vor încheia seria verificărilor, cu un meci programat împotriva celor de la CS Blejoi, după ce amicalul cu CS Aninoasa a fost anulat.

FC Petrolul Ploieşti – Progresul Spartac Bucureşti 6-0 (1-0)
Marcatori: Stoian (9, autogol), Antoche (57), Oancea (62, autogol), Păun (64), N. Popescu (71), Ciocâlteu (75).
Petrolul (repriza I): Bolboaşă – Prunescu, Antoche, Frîncu – Catană, Cl. Tudor, Chindriş, Velisar – Lambru, Arnăutu, Cârjan.
Petrolul (repriza a II-a): Avram – Antoche (73 M. Bratu), Ichim, Olaru – Saim Tudor, Chindriş (62 Niţescu), Andor, Ţicu – N. Popescu, Ciocâlteu, Păun. Antrenor: Romulus Ciobanu.
Progresul Spartac: Răduţă – Buliga, Oancea, Stoian, Lixandru – Frangu – Militaru, Donca, Nechita, Tudorache – Stanciu. Au mai jucat: Ştef – Ivaşcu, Iordan, Purice, Stângă. Antrenor: Andrei Eremia.

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu