„Nota 11 nu există în cataloage,
dar poate fi acordată fără ezitări
ediției a XI-a a Festivalului de la Mizil.
Vivat, crescat, floreat!”
Prof.univ.dr. Ștefan Cazimir

Festivitatea de premiere a Festivalului Internațional de Poezie și Epigramă „Romeo și Julieta la Mizil”, ediția a XI-a, a avut loc nu cu mult timp în urmă și a fost găzduită, ca întotdeauna, de Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu”. Proiectul, inițiat, susținut și coordonat de Fundația Culturală „Romeo și Julieta la Mizil”, având ca partener principal Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu”, s-a aflat sub egida Inspectoratului Școlar Județean Prahova și a Ministerului Educației Naționale.
Dacă ediția a X-a, jubiliară, a fost numită ediția „Quintus”, cea de-a XI-a ediție a început cu comemorarea lui Mircea Ionescu Quintus, cel care fusese sărbătorit cu un an înainte, la Mizil, la aproape 100 de ani și pentru care organizatorii editaseră un volum intitulat „Quintus 100%!”
Au participat, la ambele secțiuni, Poezie și Epigramă, 481 concurenți, 146 la Epigramă și 335 la Poezie. Merită subliniat că în anul sărbătoririi centenarului Marii Uniri au participat aproximativ 100 de concurenți din Republica Moldova, dar și din Bucovina de nord, din Cernăuți. De asemenea, numeroși elevi, atât din România cât și din diaspora, s-au înscris la ambele secțiuni, unii fiind chiar recompensați cu premiile Junior, instituite la ediția precedentă. Astfel, elevele Gabriela Timotin și Nicoleta Modval, de la Liceul Teoretic Puhoi, Republica Moldova, au primit acest premiu, recitându-și textele în fața publicului prezent.
Au fost la Mizil, în Sala de festivități a Liceului Teoretic „Grigore Tocilescu”: prof.univ.dr.Ștefan Cazimir, conf.univ.dr. Daniel Cristea-Enache, ca invitați de onoare, acad. Vasile Tărâțeanu, scriitorul Vasile Bâcu, președintele Asociației „Mihai Eminescu”, de la Cernăuți, Mihai Pânzaru-Pim, lect.univ.dr. George Stanca, prof.univ.dr.ing. Corneliu Berbente, dr. Lucia Olaru Nenati, Victoria Milescu, George Corbu, Daniela Vlădescu, prof.univ.dr. Alexandru Șonea, prof.univ.dr. Lazăr Avram, prof.univ.dr. Alexandru
Țiclea, de la Ministerul Educației Naționale, insp.dr. Doru Dumitrescu, de la Inspectoratul Școlar Prahova, insp.școlar general Nicolae Angelescu, insp.șc.gen.adj. Horia Toma, insp.șc.gen.adj. Liliana-Otilia Țenescu, inspector Sorin Bucur, fost inspector școlar, prof. Olimpia Popescu, Odilia Roșianu, redactor-șef la Literatura de azi, o delegație a Direcției de învățământ a raionului Ialoveni și a Liceului Teoretic Puhoi, Elena Vorotneac, reprezentând Direcția Generală de Educație, Tineret și Sport a municipiului Chișinău, arh.ing. Ion Popa-Pădure din Republica Moldova, Iulia Modiga și Adrian Brădeanu-de la Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” al Românilor de Pretutindeni. Delegația Liceului Teoretic Puhoi, condusă de director adj. Lilia Zavati, a fost prezentă pentru a doua oară la Mizil. Direcția Generală de Educație Ialoveni a fost reprezentată de șefa acesteia, prof. Galina Niță și de șefa secției de management al curriculumului și formare profesională continuă, prof. Maria Nartea.
Epigramiști și poeți au onorat festivitatea de premiere: Laurențiu Ghiță– redactor-șef al revistei „Epigrama”, Ion Diviza, Nae Bunduri, Ioan Petru Gârda, Florian Abel, Lucian Perța și Firuța Perța, organizatori ai Festivalului de la Vișeu, Maramureș, Alexandru Cățcăuan-organizator al Festivalului „Mărul de aur”, de la Bistrița, George Corbu, Corneliu Berbente, Florina Dinescu, Liviu Gogu, Alexandru Țiclea, Ioan Toderașcu, Aurel Cehan, Cătălina Orșivschi, Liviu Kaiter, Dan Culicovschi, Silviu Cristache, Dorina Poenaru, Petru Brumă, Elena Spiridon, Ion Busuioc. De notat atât prezența reputatului umorist constănțean Ananie Gagniuc cât și a doi rebusiști cunoscuți, ploieșteanul Ion Mazâlu, autorul unor frumoase careuri tematice despre „Romeo și Julieta la Mizil” și valorosul rebusist clujean, Ștefan Ciocianu.
Ca primar, partener, prieten al festivalului, dar și valoros epigramist și poet, a fost la festivitate profesorul Constantin Moldovan, o prezență constantă la aproape toate edițiile.
A revenit la Mizil Cătălina Orșivschi, care deține, împreună cu Letiția, sora sa, splendidul Muzeu al Oului în localitatea Vama, jud. Suceava. De asemenea, au fost prezenţi reprezentanţi ai presei.
La secțiunea Poezie, premiile au fost acordate astfel:
Marele premiu „George Ranetti”- Petruț Cămui, București
Premiul „Grigore Tocilescu” ex aequo-Dorel Mihai Gaftoneanu, Botoșani și Cornel Costea, Cluj
Premiul „Agatha Bacovia”-Cristina Niță, Torino, Italia
Premiul I „Junior”-Nicoleta Modval și Gabriela Timotin, Republica Moldova
La secțiunea Epigramă juriul a acordat premiile astfel:
Marele premiu „George Ranetti”-Ion Ruse, Săcele, Constanța
Premiul „Grigore Tocilescu”-Janet Nică, Ostroveni, Dolj
Premiul „Agatha Bacovia”- Mihai Haivas, Iași
Potrivit unui comunicat primit la redacţie, a fost semnalat publicului prezent și volumul jubiliar intitulat „Noi iubim Mizilul”, volum ce conține 475 de epigrame și alte texte dedicate exclusiv Mizilului de către cei care au participat în cei 10 ani la festival, volum coordonat de profesorii Laurențiu Bădicioiu și Victor Minea.Textele sunt ilustrate cu fragmente de articole extrase din publicații de epocă, dar și cu imagini recente de la festival.