Petre Apostol

În cursul acestei zile se vor desfăşura ultimele meciuri din cadrul etapei a XXII-a din Divizia A1 la volei masculin, urmând ca, astfel, faza I a campionatului să ia sfârşit. Echipa Tricolorul LMV Ploieşti şi-a încheiat, deja, evoluţia în prima parte a competiţiei naţionale, disputând în devans meciul din ultima etapă, pe 7 februarie, cu CS Unirea Dej, în deplasare, partidă pe care a câştigat-o în tiebreak, scor 3:2 (21:25, 25:20, 25:23, 17:25, 19:17). volei b
Totodată, o altă pretendentă la titlul naţional, CS Arcada Galaţi, a disputat în devans meciul din etapa a XXII-a, trupa de la malul Dunării impunându-se în minimum de seturi, luni, 19 februarie, pe terenul ultimei clasate, CSU Universitatea de Vest Timişoara, scor 3:0 (25:20, 25:15, 25:15).
Astfel, astăzi au mai rămas de jucat patru partide, care sunt programate în felul următor: Universitatea Cluj – Ştiinţa Explorări Baia Mare (ora 12:00), CSA Steaua Bucureşti – CSŞ 2 CNE Baia Mare (ora 13:00), CS Dinamo Bucureşti – Volei Municipal Zalău (ora 17:00), SCM U Craiova – CSM Bucureşti (ora 18:00).
Dintre cele patru partide de astăzi, trei sunt privite cu interes de ploieşteni, în primul rând fiind meciul formaţiei din fruntea ierarhiei, Steaua. Trupa din Capitală, însă, nu ar trebui să aibă probleme în duelul cu penultima clasată şi, astfel, să mărească la patru puncte ecartul faţă de Tricolorul LMV înainte de startul fazei finale a campionatului.
Apoi, mai sunt importante meciurile dintre Dinamo şi Volei Municipal Zalău, respectiv dintre SCM U Craiova şi CSM Bucureşti, care vor stabili adversara echipei ploieştene în prima etapă a fazei finale, respectiv pe cea din ultima rundă. Conform tabelei Berger, după care se va realiza programul fazei a II-a din Divizia A1, Tricolorul LMV Ploieşti – care încheie prima parte a campionatului pe locul al doilea – urmează să se confrunte, pe teren propriu, cu echipa de pe locul al cincilea, în startul turului ultimei părţi a competiţiei naţionale. Iar ploieştenii vor întâlni formaţia de pe a patra poziţie, în deplasare, în etapa a cincea, ultima a turului.
În momentul de faţă, locul al cincilea este ocupat de campioana en-titre, Volei Municipal Zalău, care se află, însă, la un singur punct în urma echipei de pe a patra poziţie, CSM Bucureşti. Cele două poziţii (4 şi 5) sunt, de altfel, singurele rămase de stabilit în perspectiva fazei finale, din partea superioară a campionatului, Steaua, Tricolorul LMV şi Arcada având asigurate, în ordine, primele trei locuri, în vreme ce SCM U Craiova nu mai poate urca, dar nici coborî de pe al şaselea loc al ierarhiei.
În partea a doua a campionatului, care va începe săptămâna viitoare, primele şase echipe din ierarhie vor juca, din nou, între ele, tur-retur, fiind programate, astfel, zece etape, pornindu-se cu punctele acumulate, deja, în prima fază a competiţiei. La fel se va proceda şi în situaţia ultimelor şase clasate, iar echipele care vor ocupa locurile 11 şi 12 la finalul competiţiei vor retrograda în eşalonul secund.
În momentul de faţă, clasamentul arată în felul următor: 1. CSA Steaua Bucureşti 56p, 2. Tricolorul LMV Ploieşti 55p (22 jocuri), 3. CS Arcada Galaţi 52p (22j), 4. CSM Bucureşti 41p, 5. Volei Municipal Zalău 40p, 6. SCM U Craiova 36p, 7. Dinamo Bucureşti 28p, 8. CS Unirea Dej 27p (22j), 9. Ştiinţa Explorări Baia Mare 25p, 10. Universitatea Cluj 14p, 11. CSŞ 2 CNE Baia Mare 7p, 12. CSU Universitatea de Vest Timişoara 3p (22j).