N. D.

Şi anul acesta, ploieştenii vor primi scrisori de la fiscul local. Este vorba, de fapt, despre înştiinţările privind plata taxelor şi a impozitelor locale, prin intermediul cărora contribuabilii – proprietari de clădiri, terenuri şi maşini – vor putea afla cât au de plătit pentru anul 2018. Totodată, ca şi în anii precedenţi, ploieştenii vor găsi în plic şi “Scrisoarea primarului municipiului Ploieşti”, prin intermediul căreia edilul va face cunoscute investiţiile care se vor realiza anul acesta. În acest context, Serviciul Public Finanţe Locale Ploieşti a anunţat, prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, că are nevoie de servicii de tipărire a celor două documente care vor fi expediate prin intermediul a 145.843 de plicuri. Firmele interesate vor trebui să transmită ofertele până pe data de 6 februarie.
De menţionat că, la Ploieşti, cuantumul impozitelor şi al taxelor locale a rămas în 2018 la fel ca în 2017. De altfel, este al doilea an consecutiv în care nivelul se menţine redus cu 10% faţă de valorile percepute în anul 2016.
Totodată, rămâne valabilă facilitatea conform căreia se acordă bonificaţia de 10% contribuabililor care până la data de 31 martie efectuează plata integrală
cu anticipaţie a impozitelor şi a taxelor locale.