- Curcuma poate avea numeroase beneficii pentru organism. În primul rând îmbunătăţeşte memoria şi starea de spirit la persoanele de vârsta a treia. Cercetările anterioare au demonstrat efectele antioxidante şi antiinflamatoare ale curcuminei, care se găseşte în turmeric. De asemenea, s-a luat în calcul şi faptul că în India, unde se consumă curcumă în cantităţi mari, incidenţa bolii Alzheimer este foarte mică, iar performanţele cognitive sunt foarte bune. Curcuma poate fi folosită drept condiment pentru preparate din carne, în smoothieuri, preparate vegetale, notează CSID.
- Principalele cauze ale neplăcerilor digestive sunt: supraalimentarea, mâncatul rapid, consumul excesiv de alimente grase, cafeaua şi alcoolul, stresul. Substanţele nutritive care previn majoritatea problemelor digestive sunt fibrele (solubile şi insolubile), care nu trebuie să lipsească din dieta zilnică. Prunele sunt remediul perfect pentru constipaţie, deoarece sunt sursă importantă de fibre şi sorbitol. Sorbitolul este un zahăr natural care creşte nivelul de apă din intestine. Papaia conţine papaina, enzime care ajută organismul să descompună proteinele. O papaia media oferă mai mult de 20% din necesarul zilnic de fibre. Ele îmbunătăţesc procesul de digestie şi previn diferitele tulburări, potrivit Click! pentru femei.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok