F. T.

În seara zilei de marți, polițiști de la Secția de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, împreună cu colegi din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române, au reușit prinderea în flagrant a unui bărbat bănuit de săvârșirea mai multor furturi.
“Din cercetări, a reieșit faptul că bărbatul în cauză – un ploieștean, în vârstă de 30 de ani – ar fi săvârșit în cursul zilei de marți două infracțiuni de furt. Mai întâi, ar fi sustras suma de 50 de lei din cabina unui autocar staționat într-o benzinărie din Ploiești, profitând de ușa lăsată neasigurată de către conducătorul auto. Apoi, spărgând geamul unui autoturism, ar fi sustras și din acesta un rucsac, în care se aflau un laptop, un notebook, două telefoane mobile, bonuri alimentare în valoare de aproximativ 6.000 de lei, precum și un portofel ce conținea suma de 700 de lei, carduri bancare și documente”, se menționează într-un comunicat al IPJ Prahova.
După comiterea celui de-al doilea furt, individul s-a urcat într-un autobuz, iar în urma informațiilor primite de la părțile păgubite, respectivul a fost prins în timp ce cobora dintr-un mijloc de transport în comun, asupra lui fiind găsite toate bunurile furate.
Mergând pe firul anchetei, ieri dimineață, oamenii legii au efectuat patru percheziții domiciliare – în Ploiești și Urlați, atât la locuința persoanei depistate, precum și la alte trei bănuite în aceeași cauză.
“În fapt, se pare că acestea sunt bănuite că ar fi implicate în săvârșirea mai multor infracțiuni de furt și furt calificat (furturi din autovehicule, din buzunare și din societăți comerciale) săvârșite în municipiul Ploiești, dar și în localități limitrofe, începând cu luna decembrie a anului trecut. De la locațiile unde au avut loc descinderile, polițiștii au ridicat mai multe telefoane mobile, precum și diverse sume de bani (1.000 de euro și 2.400 de lei)”, se mai spune în comunicatul de presă al IPJ Prahova.
Au fost puse în aplicare trei mandate de aducere, cei trei indivizi fiind audiați, ieri, de către polițiști.