FC Petrolul Ploiești – CSU 2 Craiova 4-1 (2-0)

Bogdan Chitic

Teren: Bază FRF, Buftea.
Au marcat: Arnăutu (26), Andor (35), Păun (65, pen.), Prunescu (81)/Ciutică (76).
FC Petrolul: Bolboaşă (71 Botezan) – Antoche (68 Prunescu), Ichim (68 Frîncu), Olaru (85 M. Bratu) – Saim Tudor (77 Catană), Andor (75 Cl. Tudor), Chindriș (82 Nițescu), Velisar (52 Ţicu) – Ciocâlteu (46 N. Popescu), Arnăutu (75 Cârjan), Păun (75 Lambru). Antrenor: Romulus Ciobanu.
CSU 2 Craiova: Dică – Ion, Enache, Puţaru – Borta, Şerban, Buzan, Juncu – V. Constantin, Baicu, Mihăilă. Au mai jucat: Manea, Vlădulescu, Ciutică, Trocan, Dinu, Vadasis, Trancă, Markovic, Frăsineanu. Antrenor: Corneliu Papură.

Petrolul - CTGăzarii și-au regăsit cadența în intersezon după eșecul de la mijlocul săptămânii trecute, cu Chindia Târgoviște, și au câștigat de-o manieră categorică ultimul joc amical din stagiul de la Buftea. Sâmbătă după-amiază, ploieștenii s-au impus cu 4-1 în fața echipei satelit a prim-divizionarei CSU Craiova, asta după ce, în decembrie anul trecut, la debutul lui Romică Ciobanu pe banca Petrolului, câștigau cu 2-0, pe „Ilie Oană”, în fața aceleiași formații.
În compania unui adversar cu o medie de vârstă ceva mai scăzută, Petrolul nu a întâmpinat niciun fel de probleme, plusul evident de forță, experiență și valoare reliefându-se, în mod obiectiv, pe tabela de marcaj. După ce au inaugurat jocul cu două ratări impotante, semnate de Păun și Arnăutu, „lupii” au trecut în avantaj în minutul 26, atunci când golgheterul Petrolului a fost găsit excelent de Saim, l-a driblat pe Dică și a înscris în poarta goală. Reușita lui Arnăutu le-a deschis și mai mult apetitul „galben-albaștrilor”, care, până la pauză, au mai marcat o dată, prin Andor (35), dintr-o lovitură liberă de la peste 20 de metri, asta nu înainte ca Ciocâlteu, în două rânduri, să rateze de puțin ținta.

Petrolul - JPLa revenirea de la vestiare, tot petroliștii au dictat ritmul jocului, iar Păun (65) a transformat cu precizie o lovitură de la 11 metri obținută tot de el după un duel cu portarul advers. La 3-0, găzarii nu au mai presat și, la una dintre puținele acțiuni ofensive ale craiovenilor, Ciutică (76) a redus din diferență printr-un șut bine plasat din marginea careului, care l-a obligat pe Botezan să scoată mingea din plasă. La nici cinci minute distanță, Prunescu a refăcut ecartul și a stabilit rezultatul final, 4-1, printr-o lovitură de cap din marginea careului, în urma unei lovituri libere executate de Cl. Tudor, cel care, cu această ocazie, a bifat primele sale minute în tricoul Petrolului, în 2018.
A fost cea de-a cincea victorie a ploieștenilor din această iarnă, bilanț la care se mai adaugă o remiză albă cu FC Argeș Pitești și o înfrângere la limită cu Chindia Târgoviște. După revenirea de la Buftea, seria partidelor de verificare va continua pe parcursul acestei săptâmâni, când sunt programate întâlnirile cu Spartac București (miercuri) și FC Aninoasa (sâmbătă), ultimele două examene amicale ale băieților lui Romulus Ciobanu, înaintea debutului oficial în sezonul de primăvară.