Petre Apostol

Campionatul naţional de popice la feminin a programat, sâmbătă, un nou episod al derbiului dintre Conpet Petrolul Ploieşti şi Electromureş Romgaz Târgu Mureş. Iar meciul s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor, câştigătoarea fiind decisă în urma totalului la popice doborâte.
După ce ploieştencele s-au impus pe teren propriu, în turul fazei preliminare a competiţiei naţionale, de data aceasta a fost rândul mureşencelor să îşi adjudece victoria, ceea ce anunţă o finală cât se poate de interesantă.
În meciul disputat la Târgu Mureş, Cristina Samson, Nicoleta Trifan şi Luminiţa Dogaru au punctat pentru echipa ploieşteană, în vreme ce gazdele au menţinut egalitatea la puncte de echipă, prin Duka Tilda, Doina Baciu şi Anita Mehesz. Astfel, departajarea s-a realizat în urma contabilizării popicelor doborâte în total, capitol la care echipa ardeleană a avut câştig de cauză, cu 3236 la 3171, impunându-se, în final, cu scorul general de 5-3.
De remarcat că deţinătoarea titlului mondial la individual clasic, Luminiţa Dogaru (în foto), a stabilit cea mai bună performanţă a meciului, fiind singura jucătoare din cele două echipe care s-a apropiat de 600 de popice doborâte.
Ar fi de spus că la Conpet Petrolul au evoluat şi două jucătoare născute în 2000, Alexandra Popa şi Mihaela Dumitru, care s-au descurcat onorabil, luând fiecare câte o manşă în duelul cu mult mai experimentata Duka Tilda, care a adus, însă, punctul de echipă în tabăra gazdă.
Componenţa echipelor a fost următoarea:
Electromureş: Alexandrina Bornert 522 popice doborâte, Duka Tilda 545, Doina Baciu 561, Maria Ciobanu 495, Anita Mehesz 558, Anna Gyeresi 555.
Conpet Petrolul: Cristina Samson 543 popice doborâte, Alexandra Popa/Mihaela Dumitru 493, Elena Mihai 497, Nicoleta Trifan 528, Daniela Lăcătuşu 528, Luminiţa Dogaru 582.