Fundaşul Stelu Costache, jucător care a evoluat în prima parte a sezonului câteva meciuri în Liga A Prahova, la CSO Plopeni, a prins “pe ultima sută de metri” o convocare în Naționala Under 18 a României. Echipa formată din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2000 se află, de ieri, la Centrul Național de Fotbal Buftea, de unde va pleca la un turneu amical în Spania, localitatea La Manga, care se va disputa în perioada 9-14 februarie.
Jucătorii pregătiți de antrenorul Florin Bratu se vor antrena la Buftea până joi, 8 februarie, când vor pleca spre Spania. Turneul amical, care se va desfășura în regiunea La Manga, este organizat de către… Federația Norvegiană de Fotbal, echipele participante fiind Norvegia, Polonia, Cehia și România.
Stelu Costache a beneficiat de accidentarea câtorva dintre cei convocaţi în prima fază, astfel că lotul a fost completat din mers cu alţi jucători, printre care şi fotbalistul prahovean, format la Petrolul şi Petrosport. Tot din judeţul nostru, Astra 2 dă un jucător la aceeaşi Naţională, Radu Chiriac – chiar golgheterul echipei pregătite de Marius Măldărăşanu fiind un “obişnuit” al convocărilor.
Partidele din Spania se vor disputa conform următorului program:
09.02.2018, ora 16 :00 (17:00 ora României) – România – Norvegia
11.02.2018. ora 18:00 (19:00 ora României) – România – Polonia
13.02.2018, ora 15 :00 (16:00 ora României) – România – Cehia
Reprezentativa U18 (din 2018, România U19) va juca în toamna acestui an calificările Campionatului European dedicat juniorilor Under 19, care se va desfășura în Armenia în vara anului 2019.
România va face parte din Grupa 13 alături de Bulgaria, Grecia și Gibraltar. Turneul de calificare va fi găzduit de Bulgaria și se va desfășura în perioada 14-20 noiembrie.
Echipele care se vor clasa pe primele două locuri în cele 13 grupe se vor alătura celor două echipe calificate direct la Turul de Elită, Portugalia și Germania. Turul de Elită se va disputa în primăvara anului 2019.
La finalul Turului de Elită, câștigătoarele celor 7 grupe, alături de țara gazdă, Armenia, vor participa la Campionatul European care se va desfășura în iunie 2019.
Lotul convocat de antrenorul Florin Bratu pentru această acţiune:
Portari: Ștefan Târnoveanu (Știința Miroslava), David Duțu (SC Popești-
Leordeni)
Fundași: Hristos Vadasis (CS U Craiova), Călin Jurj (CNP Timișoara/FC Bihor Oradea), Marius Leca (FC Viitorul), Sorin Șerban (Sporting Recea), Ștefan Cană (FCSB), Stelu Costache (Sportul Snagov), Marco Ehmann (Karlsruhe)
Mijlocași: Marian Șerban (CSU Craiova), Ricardo Farcaș (Ajax Amsterdam), Levente Bara (AFK Csikszereda), Victor Dican (SCM Rm. Vâlcea), Răzvan Andronic (Ardealul Cluj), Antal Barna (AFK Csikszereda), Valentin Mihăilă (CS U Craiova), Radu Chiriac (AFC Astra), Alexandru Țîrlea (Real Madrid), Florin Burghele (CNP Timișoara/Real Juniorul Vaslui), Antonio Sefer (Groningen)
Atacanţi: Alexandru Stoica (FC Voluntari), Alexandru Pop (FC Viitorul)