În ianuarie, piaţa bancară a revenit pe excedent de lichiditate

Băncile au plasat la BNR, în luna ianuarie, 14,7 miliarde de lei, potrivit datelor Ziarului Financiar , acest lucru realizându-se prin facilitatea de depozite, înregistrând în același timp un stoc mediu de 240 milioane de lei aferent altor operațiuni, astfel că a reieșit un excedent mediu zilnic net de lichiditate de 14,5 miliarde de lei.
Aceeași sursă mai menționează faptul că piaţa interbancară a revenit, în luna ianuarie 2018, pe excedent de lichiditate, confirmând aşteptările analiştilor care anticipau că va deveni vizibil impactul avalanşei cheltuielilor bugetare operate de Ministerul Finanţelor spre finalul anului trecut.

Două treimi dintre IMM nu au renegociat salariile angajaţilor !

Două treimi dintre întreprinderile mici şi mijlocii din România nu au renegociat salariile angajaţilor, odată cu transferul contribuţiilor sociale, şi au ales să dea angajaţilor, ca alternativă, prime sau bonusuri, pentru a nu scădea salariile, a declarat preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, citat de către Agerpres.
„În ultimul test IMM, de la sfârşitul anului trecut, 87,7% dintre întreprinderi s-au opus acestei măsuri. Numai unul din trei întreprinzători a iniţiat şi a dus la capăt acele negocieri colective.Deci, doi din trei întreprinzători nu au făcut acest lucru”, a mai declarat Florin Jianu.