A 25-a ediţie a Banzai Cup, care va avea loc pe 24 februarie, în Sala Sporturilor Victoria din Arad, va fi primul concurs de karate din România care se va desfăşura după noul regulament al WUKF.
La competiţie sunt aşteptaţi peste 400 de sportivi din Italia, Serbia, Anglia, Belgia, Ungaria, Muntenegru şi România, reprezentând 38 de cluburi, potrivit unui comunicat remis AGERPRES. Cu acest prilej va avea loc şi seminarul internaţional de arbitraj cu ocazia adoptării noului regulament al federaţiei internaţionale WUKF, la care vor fi prezenţi responsabilii cu arbitrajul ai confederaţiilor continentale. Schimbările de regulament se referă la măsuri pentru protejarea sportivilor şi pentru creşterea în dinamism a meciurilor, prin eliminarea timpilor morţi. Numărul de criterii de penalizare va fi redus de la trei la două, primul fiind avertisment la contact de mică intensitate şi al doilea la contacte dure.
Următorul test pe regulamentul nou va avea loc în perioada 20-22 aprilie, când va avea loc Campionatul Balcanic WUKF, la Târgovişte, la care au confirmat participarea ţări precum Grecia, Bulgaria, Serbia, Muntenegru şi chiar Italia.