V. Stoica

Agenția Națională de Integritate a luat în vizor alți trei aleși locali din județul Prahova, acuzați de incompatibilitate sau de conflict de interese administrativ. Fostul viceprimar și actual consilier local al orașului Mizil, Nicolai Pașol, a fost declarat incompatibil de către ANI pentru că, în perioada 29 iunie 2012 – 22 februarie 2016, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de administrator al SC Padores SRL și SC Padores Tour SRL, iar în perioada 31 octombrie 2013 – 22 februarie 2016, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Școlii gimnaziale ”Sf. Nicolae” Mizil.
Alți doi aleși locali au fost încadrați la conflict de interese administrativ. Potrivit ANI, Mihai Gavrilă, fost primar și actual consilier local al comunei Drajna, s-a aflat în conflict de interese administrativ pentru că a participat la deliberări și a luat cuvântul în ședința Consiliului Local Drajna, având pe ordinea de zi proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea cererii de acordare a eșalonării la plată pentru obligațiile fiscale restante datorate bugetului local de către SC Gilmet SRL, societate comercială în cadrul căreia acesta deținea calitatea de asociat unic, fiind adoptată și o Hotărâre în acest sens.
Un alt consilier local, Daniel Vasile Oceanu, din Valea Doftanei, a fost declarat în conflict de interese administrativ pentru că a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local al comunei Valea Doftanei privind aprobarea închirierii prin licitație publică a pajiștilor (pășunilor alpine) din patrimoniul privat al comunei Valea Doftanei, în urma căreia a fost încheiat Contractul de Închiriere între Primăria comunei Valea Doftanei și Asociația Crescătorilor de Animale – Teșila – Valea Doftanei (asociație în cadrul căreia soția persoanei evaluate deține calitatea de membru).
Conform Agenției Naționale de Integritate, Daniel Oceanu nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.