F. T.

Echipajele specializate ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) “Șerban Cantacuzino” Prahova au participat, în cursul anului trecut, la 4.704 acţiuni pentru limitarea şi, implicit, înlăturarea efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă cauzate de incendii, arderi necontrolate, alunecări de teren, inundaţii, asanări şi distrugeri de muniţie, în creștere cu 7,66% față de anul 2016.
Potrivit unui comunicat de presă al ISU Prahova, pentru cele peste 4.700 situaţii de urgenţă, structurile operative ale instituției au înregistrat un timp mediu de răspuns de 11,31 minute şi un timp mediu de intervenţie de 84,54 minute.
Ca urmare a intervențiilor pompierilor, au fost salvate 208 persoane (176 de adulţi şi 32 de copii), precum și bunuri însumând peste 26 milioane de euro.
“În perioada analizată, din totalul intervențiilor, s-a acționat pentru localizarea, lichidarea şi înlăturarea efectelor a 547 de incendii, în creştere faţă de anul 2016. Pentru stingerea acestora, inspectoratul a acţionat cu 914 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 148 autospeciale de capacitate medie, două autospeciale cu praf şi azot, nouă autospeciale pentru salvare de la înălţime, în misiuni fiind angrenați 5. 332 subofiţeri, la unele dintre intervenții participând și angajați ai poliției și ai jandarmeriei”, se mai precizează în documentul de presă al ISU Prahova.
De asemenea, arderile necontrolate de vegetație uscată – care sunt incluse în sus-amintita cifră de peste 4.700 de intervenții – au afectat, anul trecut, suprafaţa de 566,20 hectare de teren.