Ce trebuie să fac pentru a pleca la muncă în străinătate ?

“Aș dori să lucrez în străinătate, unde aș putea obţine venituri mai mari decât în ţară, dar nu știu ce demersuri să fac. Aș avea nevoie de un sfat”.

I. Popescu, Ploiești
*  *  *
Cetăţenii români pot obţine un loc de muncă în străinătate atât prin mijloace proprii, contactând direct angajatorul, cât și prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, dar și a agenților privați de ocupare a forței de muncă. Începând cu anul 2007, prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, pentru cetăţenii români a devenit accesibilă reţeaua EURES – reţea de cooperare între serviciile publice de ocupare europene, ce a fost creată pentru facilitarea liberei circulaţii a lucrătorilor în cadrul Spaţiului Economic European şi Elveţia. Rețeaua EURES este coordonată de Comisia Europeană. În cadrul fiecărei agenții județene pentru ocuparea forței de muncă își desfășoară activitatea un consilier de specialitate, care poate oferi informații suplimentare cu privire la ofertele de locuri de muncă disponibile, la cerințele angajatorului etc. Locurile de muncă disponibile, datele de contact ale consilierilor EURES, precum și alte informații sunt disponibile pe site-ul EURES România,https://www.anofm.ro/eures/. În vederea obţinerii unui loc de muncă în străinătate, cetăţenii români pot apela și la agenţii privaţi de ocupare a forţei de muncă.


Dragi cititori, acest spaţiu de pagină vă aparţine. Aici îşi vor găsi loc punctele dumneavoastră de vedere în legătură cu ceea ce vă frământă, vă nemulţumeşte,
vă îngrijorează, aţi dori schimbat sau credeţi că merită apreciat.