F. T.

“Nicio zi fără activități de combatere a delictelor silvice pentru polițiști”, au consemnat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, într-un comunicat de presă, referindu-se, la ce altceva, decât la furturile de material lemnos.
Și, la ritmul în care merge sistemul “unul/unii fură, altul/alții îi prind”, chestiunea seamănă cu expresia – îndemn de pe vremuri “Nicio masă fără pește, nicio zi fără hoți de lemne prinși!”.
Concret, după cum se arată în documentul de presă al IPJ Prahova, “ în timp ce patrulau pe raza localității Șotrile, agenți din cadrul postului comunal din localitate au observat, pe partea carosabilă, urme care indicau faptul că prin acel loc fusese transportat material lemnos. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că urmele duceau la proprietatea unui bărbat din Plaiu Câmpinei, aici fiind găsite două bucăți material lemnos specia fag”. Ştiindu-se cu musca pe căciulă, proprietarul imobilului nu i-a lăsat pe oamenii legii să-i intre-n curte pentru măsurarea materialului lemnos și nici nu a putut prezenta – la solicitarea acestora – documente legale de proveniență. Pe cale de consecință, polițiștii i-au dat o amendă de 3.000 de lei. Pe mai departe, refăcând firul contravenţiei, tot angajații Secției de la Șotrile au ajuns la concluzia că alți doi localnici au sustras lemnul dintr-o pădure aflată în paza Ocolului Silvic Câmpina, lemn pe care l-au transportat, cu ajutorul cailor, la adresa la care a fost găsit. Și aceștia au fost sancționați contravențional, fiecare, cu amenzi în valoare de 6.000 de lei.
De asemenea, tot în zona cu pricina, alți agenți au depistat un bărbat din localitatea Poiana Câmpina în timp ce transporta, cu un atelaj, material lemnos fără documente legale de proveniență. Și acesta a fost sancționat contravențional cu o amendă de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat și predat Ocolului Silvic Câmpina.
Parcă mai sănătoasă și mai puțin costisitoare este o masă din care să nu lipsească peștele…