• „Riscul de infarct miocardic creşte cu 2% la fiecare scădere de 1 grad Celsius a temperaturii exterioare”, a precizat dr. Ciuhodaru. El mai spune că vântul puternic asociat cu umezeala reprezintă un risc suplimentar. Temperatura resimţită de organism în astfel de condiţii este mai mică decât cea indicată de termometre. Riscul este mai mare la fumători, sedentari şi supraponderali, potrivit Unica.
  • Asociaţia Americană pentru Sănătatea Inimii recomandă consumul de peşte de cel puţin două ori pe săptămână. Este bun în special peştele mai gras deoarece este mai bogat în acizi graşi de tip Omega-3. Aceşti acizi graşi reduc riscul de a suferi de artrită, scad nivelul colesterolului şi al tensiunii arteriale. Uleiul de măsline Schimbaţi uleiul normal sau untul cu uleiul de măsline pentru că ajută la reducerea nivelului de colesterol. Grăsimile monosaturate care se găsesc în uleiul de măsline sunt cele mai „sănătoase” dintre grăsimi, dar nu trebuie uitat că ele rămân totuşi un tip de grăsimi, scrie doctorulzilei.ro.
  • Afecţiunile tiroidei care modifică nivelul hormonilor tiroidieni au impact în tot corpul, inclusiv asupra organelor digestive. Dezechilibrele hormonale sunt mai frecvente la adulţi şi vârstnici, dar pot debuta şi la copii. În hipertiroidism – care reprezintă secreţia în exces de hormoni tiroidieni – tubul digestiv poate fi afectat de la esofag şi până la colon. Manifestările clasice sunt reprezentate de tranzitul intestinal accelerat, scaune grasoase, scădere în greutate, deşi apetitul este păstrat sau chiar crescut, potrivit Adevărul.
  • Colagenul este proteina produsă de piele, ea fiind responsabilă de menţinerea pielii elastice. Reprezintă 25-30% din totalul de proteine din masa musculară şi 80% din totalul de ţesuturi. Acesta este motivul pentru care este important să menţii sub control producţia de colagen. Alimentele recomandate sunt: soia şi derivatele ei, fructe bogate în vitamina C, gelatină, legume verzi – spanacul, varza roşie, sfecla roşie, somon, potrivit Click.