- Cei care îşi doresc să slăbească şi parcă nu reuşesc orice ar face ajung într-un moment în care pot considera că înfometarea este soluţia. Însă, în realitate, nu este o variantă deloc sănătoasă. Mai degrabă ar ajuta o dietă strict supravegheată, bazată pe alimente care conţin puţine calorii. De exemplu, castravetele are 16 calorii la 100 de grame, încât poate fi mâncat ori de câte ori doriţi, fără teama de a vă îngrăşa. Conţine foarte multă apă şi elemente nutritive necesare corpului. Poate fi consumat singur sau în combinaţie cu alte legume proaspete. Ajută la digestie, previne deshidratarea şi contribuie la topirea grăsimilor, scrie Click.
- Vinul roşu rămâne băutura preferată de oamenii din întreaga lume. Cu toate astea, sunt persoane care pot bea o sticlă întreagă fără să aibă vreo problemă, iar altele încep să se lupte imediat cu o durere crâncenă de cap. În cazul mahmurelii apar durerile de cap, ameţelile, stările de vomă, setea excesivă, senzaţia de gură uscată, oboseala, crampele musculare. Toate acestea vin pentru că organismul nostru digeră alcoolul. Potrivit publicaţiei Scientific American, vinul este una dintre băuturile care poate da mahmureli severe. Durerea de cap apărută în urma consumului de vin roşu este diferită de cea dată de mahmureală. Diferenţa majoră este că apare imediat ce alcoolul este ingerat, conform descoperă.ro.
- Meningita poate ucide în 24 de ore. Se transmite la fel de uşor ca gripă şi are simptome asemănătoare. Prin definiţie, meningita presupune inflamarea meningelor, adică a membranelor care acoperă creierul şi coloana vertebrală şi a lichidului cefalorahidian. Este o boală extrem de gravă, declanşată de o bacterie sau de un virus, care apare cu o frecvenţă mai mare în lunile de vară şi la începutul toamnei. Principalele simptome sunt cele ale unei gripe severe: gâtul înţepenit şi durere în zona cervicală, febră, frisoane, dureri de cap combinate cu stări de vomă, somnolenţă şi dureri musculare, fotofobie. Medicii spun că, cel mai des, meningita apare în rândul copiilor sau adulţilor tineri (15 – 24 de ani), însă există risc şi pentru vârstnici, în general pentru toate persoanele care au un sistem imunitar slăbit, relatează doctorulzilei.ro.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok