Patru jandarmi din Sinaia marchează Centenarul Unirii, escaladând munţi din ţară şi străinătate

Fl.Tănăsescu

Astăzi, o selecționată națională alcătuită din zece jandarmi montani – dintre care patru de la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor din Sinaia – urmează să escaladeze, dacă vor fi favorabile condițiile meteo, Vârful Omu, acesta fiind doar începutul unui lung șir de acțiuni care se vor derula anul acesta, fiind dedicate marcării Centenarului Marii Uniri.
În fapt, după cum ne-a precizat
Magdalena Burloiu, purtător de cuvânt al Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, evenimentul de astăzi și toate celelalte care se vor desfășura în 2018 au loc nu doar în contextul marcării a o sută de ani de la Marea Unire, ci sunt dedicate și celebrării celor mai importante momente ale Primului Război Mondial.
Ieri, la Sinaia a avut loc ședința tehnică, în perspectiva escaladei de azi a Vârfului Omu. Dar, cei zece jandarmi, selectați de la inspectoratele de profil din țară, nu și-au propus să arboreze steagul României numai pe Vârful Omu sau Munții Ceahlău, ci și escaladarea Vârfului Elbrus, din Munții Caucaz, precum și depunerea de coroane de flori la monumentul soldaților români căzuți în luptele celui de-al Doilea Război Mondial.
Din selecționata de jandarmi temerari, care, la rându-le, pot fi considerați fără nicio ezitare eroi, fac pa rte, de la Centrul de Jandarmi din Sinaia: maior Lucian Grigorescu – Miu, plutonier adjutant șef Florin Vintilă, plutonier major Ciprian Goran și plutonier major Mihail Mihalcea.
Acestora li se mai adaugă locotenent colonelul Simon Bâlbâe ( din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române), plutonier adjutant Constantin Gârniță, plutonier adjutant Marian Bârligă, plutonier adjutant Marian Blajiu ( toți de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov), plutonier major Florin Muntean (Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu) și plutonier major Cristian Vasile Cernăianu ( Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara).