Petre Apostol

Cicliștii prahoveni Ionuț Andrei și Andrei Cojanu au luat primul contact cu noua lor echipă, MsTina Focus, grupare continentală româno-italiană, la care în stafful tehnic se mai regăsesc și ploieștenii Ovidiu Burghelea (director sportiv, unul dintre cei care au ajutat la formarea echipei) și Cristian Axente (mecanic). Până la finalul lunii, echipa înființată din acest an se pregătește în Italia, în regiunea Abruzzo, cei doi promițători sportivi prahoveni având o șansă mare de a se remarca pe plan internațional.
De altfel, în cadrul acestei a doua echipe continentale cu sediul în România au fost selecționați unii dintre cei mai promițători cicliști români, care vor avea de unde învăța, din lot făcând parte și sportivi italieni cu experiență chiar în Marile Tururi, iar team manager este un tehnician renumit din Peninsulă, Stefano Giuliani.
În plus, echipa încearcă să realizeze ceea ce nu a reușit și nici nu a încercat să facă prima formație continentală din România, înființată de președintele forului național de specialitate, adică să ajute tinerii cicliști români să progreseze la nivel internațional. Iar printre obiective se numără și calificarea sportivilor tricolori la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo.