Irina Begu și Monica Niculescu, favoritele numărul 10, s-au calificat în semifinalele probei de dublu feminin de la Australian Open, după victoria în fața americancelor Jennifer Brady și Vania King, scor 4-6, 6-2, 6-0. Begu și Niculescu s-au distanțat rapid în primul set. Americancele au revenit spectaculos, iar de la 1-4 n-au mai pierdut niciun game, închizând setul în 56 de minute, scor 6-4.
Au urmat două seturi în care favoritele numărul 10 au servit perfect. Procentajul punctelor câștigate pe primul serviciu a fost în setul secund 74 la sută, atingând cote incredibile în decisiv, 83 la sută.
Begu și Niculescu au pierdut primul set în toate partidele disputate în această ediție, exceptând optimea de finală, când Kichenok și Rodionova au abandonat la scorul de 4-1 în primul set. În primul tur au trecut de Lucic-Baroni și Petkovic, scor 6-7, 6-3, 6-2, iar în șaisprezecimi de Moore și Perez, scor 3-6, 6-3, 7-5.
În semifinale vor juca împotriva campioanelor olimpice Ekaterina Makarova și Elena Vesnina. Australian Open este singurul turneu de Mare Șlem pe care cele două rusoaice nu îl au în palmares. Niciuna dintre românce nu a câștigat vreo partidă de dublu împotriva rusoaicelor, indiferent de partenera avută.