Bogdan Chitic

Calificate în premieră în faza semifinală a Ligii 1, la doi ani de la debutul într-o competiție destinată senioarelor, baschetbalistele de la CSȘ-CSM Ploiești vor avea parte de un prim meci în Sala Sporturilor „Olimpia”, în acest an. Conform țintarului stabilit de Federația Română de Baschet, fetele pregătite de Loredana Munteanu și Corina Savu vor evolua, pe 21 ianuarie, pe teren propriu, cu CS Phoenix Constanța, turul „semifinalelor” urmând să se încheie la 4 martie, pentru ca, după două săptămâni de pauză, să înceapă returul, a cărui ultimă etapă va fi programată, la fel ca în cazul băieților, pe 29 aprilie.baschetb
Comparativ, însă, cu întrecerea masculină, acolo unde cele opt echipe angrenate în faza semifinală vor pleca de pe picior de egalitate, la feminin forul condus de Horia Păun a decis să păstreze, în dreptul tuturor formațiilor, rezultatele directe înregistrate în faza de calificare. Cum CSȘ-CSM Ploiești a făcut parte dintr-o serie cu CS Agronomia București și Sportul Studențesc, Ștefania Ionescu și colegele sale vor porni, în faza semifinală, cu un bilanț de 2-2, cele două victorii venind în urma „dublei” cu gruparea din Regie.
Astfel, în etapele semifinale în care ar fi trebuit să le întâlnească pe cele două formații din Capitală, CSȘ-CSM Ploiești va avea zi de pauză, în Liga 1 feminină urmând să aibă loc partide doar între echipe care nu au făcut parte din aceeași grupă de calificare. După desfășurarea tuturor celor 14 etape ale campionatului în faza semifinală, primele patru clasate vor obține biletele pentru turneul de promovare în Liga Națională, din luna mai.
Programul fetelor de la CSȘ-CSM Ploiești în faza semifinală a Ligii 1 este următorul:
TUR
Etapa 1 (21 ianuarie): CSȘ-CSM Ploiești – CS Phoenix Constanța
Etapa 2 (28 ianuarie): CSU Oradea – CSȘ-CSM Ploiești
Etapa 3 (4 februarie): CSȘ-CSM Ploiești – Sportul Studențesc 71-67 (rezultat înregistrat în prima fază a campionatului)
Etapa 4 (11 februarie): CS Agronomia București – CSȘ-CSM Ploiești 100-69 (rezultat înregistrat în prima fază a campionatului)
Etapa 5 (18 februarie): CSȘ-CSM Ploiești – CSM Târgoviște
Etapa 6 (25 februarie): CSȘ-CSM Ploiești –Rapid București
Etapa 7 (4 martie): ACS KSE Tg. Secuiesc – CSȘ-CSM Ploiești

RETUR
Etapa 8 (18 martie): CS Phoenix Constanța – CSȘ-CSM Ploiești
Etapa 9 (25 martie): CSȘ-CSM Ploiești – CSU Oradea
Etapa 10 (1 aprilie): Sportul Studențesc – CSȘ-CSM Ploiești 62-66 (rezultat înregistrat în prima fază a campionatului)
Etapa 11 (6 aprilie): CSȘ-CSM Ploiești – CS Agronomia București 59-74 (rezultat înregistrat în prima fază a campionatului)
Etapa 12 (15 aprilie): CSM Târgoviște – CSȘ-CSM Ploiești
Etapa 13 (22 aprilie): Rapid București – CSȘ-CSM Ploiești
Etapa 14 (29 aprilie): CSȘ-CSM Ploiești – ACS KSE Tg. Secuiesc.