Bogdan Chitic

Fost multiplu campion cu CSU Asesoft Ploiești, Andrei Ene (22 ani) va juca, din această iarnă, pentru divizionara secundă CSO Voluntari. Originar din Vălenii de Munte, centrul de 2.02 metri va fi coleg de vestiar, la formația ilfoveană, cu ploieștenii Vlad Dumitrescu și Vladimir Biasutti, precum și cu „veteranul” Virgil Căruțașu.
După ce, de-a lungul carierei, a mai jucat în Liga 1 pentru CSM Ploiești – grupare alături de care a reușit promovarea în Liga Națională, în 2016 – și BC Miercurea Ciuc, în returul ediției precedente de campionat, Andrei Ene se întoarce în eșalonul secund, după o primă parte a sezonului petrecută la CSU Sibiu, una dintre echipele de top ale Ligii Naționale. Jucătorul descoperit și crescut de profesorul Marian Hartman, la Clubul Sportiv Școlar Ploiești, va reveni, astfel, în „Olimpia”, dar din calitate de adversar al grupării municipalității, în lupta pentru promovare.

Pregătit de Eugen Ilie

ene bLa sezonul de debut în Liga 1, CSO Voluntari pare să aspire chiar la promovarea în Liga Națională, ilfovenii instalându-l, de curând, în postura de antrenor principal, pe Eugen Ilie. Fostul tehnician al lui Dinamo, în Liga Națională, a ales să se despartă de gruparea bucureșteană, lanterna roșie a clasamentului, pentru a da curs ofertei venite de la CSO Voluntari, acolo unde-i va pregăti, din nou, pe Ene, Dumitrescu și Biasutti, și va colabora cu mult mai experimentatul Virgil Căruțașu, fostul său coleg de la loturile naționale.
În urmă cu două sezoane, Eugen Ilie a reușit, alături de CSM Ploiești, promovarea în Liga Națională, la capătul unui turneu final desfășurat în „Olimpia” și încheiat cu victorii pe linie în dreptul formației municipalității. Pe atunci, Ilie îl avea ca secund pe Cătălin Ștefănescu, actualul antrenor al celor de la CS Cuza Sport Brăila, formație de asemenea calificată în faza semifinală a Ligii 1, în acest sezon, și la care sunt legitimați ploieștenii Adrian Movileanu și Andrei Damian.
Cu alte cuvinte, se anunță o luptă aprigă pentru cele patru locuri ce vor duce la turneul de promovare în Liga Națională, CSM Ploiești, CSO Voluntari și CS Cuza Sport Brăila, fiind până în acest moment, prin prisma loturilor și a băncilor tehnice, principalele favorite la calificarea în Top 4.